Temerari in fata cancerului

Detalii proiect:

Obiectiv 10,500 RON 2,745 RON
Nume Proiect:
Temerari în fața cancerului
Organizatie:
Asociația Little People România
Descrierea Proiectului:
Așa cum mulți supraviețuitori se destăinuie, nu ai cancer o dată și după, nu mai ai. O dată ce ai avut de a face cu cancerul, viața ta se schimbă și nu mai este aceeași. Din prima clipă în care am adus împreună tinerii supraviețuitori de cancer în 2006, am simțit nevoia acută a acestora de a beneficia de suport psihologic, de informare cu privire la starea de sănătate și la posibilitatea reluării activităților de dinainte momentului diagnosticării. Pornind de la dificultatea pe care o întâmpină chiar din momentul diagnosticării lor cu cancer, boală ce le perturbă viața din numeroase perspective, în afara celei a stării de sănătate, precum relațiile sociale, realizarea obiectivelor educaționale și profesionale, Tabăra Temerarii a fost special concepută pentru a diminua efectele resimțite din cauza factorilor externi, dar și de a stimula sentimentul unei vieți normale. Povestea Temerarii poate fi scrisă cu ajutorul fiecăruia dintre noi, dându-ne oportunitatea să fim creatorii unor noi destine împlinite. Această tabără vine în ajutorul lor prin caracterul ei puternic de interconectare umană, prin oferirea unui spațiu sigur și stabil în care să discute, să afle răspunsuri, să descopere metode eligibile de integrare socială, să își ofere unul altuia suportul de care au nevoie pentru a duce o viață ca a celor din jurul lor. Temerarii fac parte din realitatea noastră a tuturor. Împreună putem să le arătăm că diagnosticul de cancer nu te face diferit și că o dată supraviețuitor te poți întoarce curajos în valurile vieții.
Beneficiari:
Peste 120 de membrii activi ai Comunității Naționale a Tinerilor Supraviețuitori de Cancer din România, cu vârsta cuprinsă între 13-18 ani de pe tot cuprinsul țării, care au finalizat tratamentul oncologic în una dintre cele 13 secții oncopediatrice din România și 2 secții din Republica Moldova cu care avem parteneriate de lungă durată în implementarea programelor de suport psihosocial a pacienților. Proiectul propus pentru Swimathon Iași vizează acoperirea cheltuielilor de cazare și masă pentru 10 supraviețuitori din zona Moldovei.
Durata Proiectului:
Mai – septembrie 2018. Perioada de implementare a proiectului debutează cu găsirea locației potrivite de desfășurare a evenimentului și contactarea tuturor tinerilor supraviețuitori de cancer cu vârsta între 13 și 18 ani, potențiali participanți la eveniment. Proiectul are un puternic caracter de continuitate prin faptul că povestea Temerarilor inspiră zi de zi cei 2000 de pacienții care urmează tratamentul oncologic în fiecare an și le oferă motivația de a lupta cu boală pentru ca într-o bună zi să participe și ei la astfel de evenimente.
Echipa de Proiect:
Laura Raducan - Psiholog, manager regional Asociatia Little People Romania, coordonatorul comunitate națională pacienți; Manuela Horduna - Coordonator al programului zilnic de suport al pacienților în Iași.
Persoana de legatura:
Laura Raducan - 0758105141, laura@thelittlepeople.ro; Manuela Horduna - 0756685688, manuela.horduna@gmail.com.
Link Oficial:
https://www.thelittlepeople.ro/ro/
Obiectiv Financiar:
10500 RON
Susţine

Ambasadori proiect:

Vasilița Cristina
Sunt voluntar în Asociația Little People de mai bine de un an și așa am avut ocazia să cunosc tineri bravi și curajoși care au reușit în lupta cu cancerul. Ei sunt de o inspirație extraordinară și de un mod de a privi lucrurile care cred că ne-ar fi de folos tuturor. Pentru ei știu că merită să fie susținut proiectul!!!

Susţinători proiect:

Acest proiect nu are susţinători (directi)
Distribuie: