Fundația Comunitară Iași își propune să aducă împreună oamenii buni care mișcă lucrurile și lucrurile care merită mișcate, spre beneficiul întregii comunități, pentru transformarea Iașului într-un oraș în care să fim mândri că locuim.

Fundațiile Comunitare sunt organizații care mobilizează fonduri din donații de la persoanele fizice și companiile dintr-o anumită arie geografică și care distribuie fondurile atrase către cauze din aceeași regiune, pentru dezvoltarea acesteia. Ele stimulează motivația, cooperarea și participarea locală.
Misiunea Fundației Comunitare Iași este de a încuraja și răsplăti spiritul filantropic din regiune asigurând creșterea calității vieții pentru toți membrii comunității.
Fundația Comunitară Iași dorește să devină un punct de reper pentru acei membri ai comunității conștienți și responsabili din punct de vedere social, care se simt parte integrantă din procesul de schimbare al acesteia.
Prin administrarea profesionistă și transparentă a fondurilor aducem atât bucuria actului de a dona, veghind la îndeplinirea obiectivelor donatorilor cât și satisfacția lucrului bine făcut, prin implicarea activă a membrilor comunității în proiectele finanțate. Sprijinim implementarea de soluții de durată, care conduc la rezolvarea problemelor din comunitate sau contribuie în timp la diminuarea acestora.
La acest moment, sprijinul financiar adresat inițiativelor din comunitate este oferit prin intermediul urmatoarelor mecanisme: Fondul de Burse, Youth Bank, Cros pentru Școli, Fondul Științescu și Swimathon.

Fundația Comunitară Iași face parte din programul național de “Fundații Comunitare” inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.