Stai la masa cu o fapta buna!

Detalii proiect:

Obiectiv 24,000 RON 67,082 RON
Nume Proiect:
Stai la masă cu o faptă bună!
Organizatie:
Salvați Copiii Iași
Descrierea Proiectului:
În Iași rata abandonului învățământului primar și gimnazial este de 1,9% (peste 1000 de copii). Cauzele principale sunt deja arhicunoscute: părinții nu au bani să-și întrețină copiii la școală, trăiesc de pe o zi pe alta. Copiii învață dar au nevoie și să mănânce. Pentru a-i putea aduce zilnic pe Andrei, Alexandru, Mihai, Lidia, Ionuț, Simona și pe ceilalți 120 copii din cele trei Centre Educaționale Salvați Copiii Iași avem nevoie să le oferim o masă caldă la prânz, după școală, înainte de a începe zilnic programul educațional. Centrele Educaționale reprezintă punctul de întâlnire între specialiștii Salvați Copiii Iași și micuții care găsesc aici un refugiu și o susținere constantă.
Beneficiari:
120 de copii din trei Centre Educaționale Salvati Copiii Iași. Cei 120 de copii din comunități defavorizate din Iași sunt ajutați să depășească dificultățile zilnice.
Durata Proiectului:
3 luni
Echipa de Proiect:
Liviu Măgurianu - coordonator proiect Simona Iordache - asistent social Maria Stoica - psihopedagog
Persoana de legatura:
Irina Hazincop, 0731834729, irina.hazincop@salvaticopiii-iasi.ro
Link Oficial:
www.salvaticopiii-iasi.ro
Obiectiv Financiar:
24000 RON
Susţine

Ambasadori proiect:

Adrian Agafitei
Pentru a ajuta copiii defavorizati sa aiba un viitor mai bun.
Mari Frunza
Tot ce are de făcut o comunitate care este preocupată de viitor, care are planuri de mai bine pe termen lung este să se îngrijească de cea mai importantă resursă a sa: de copii. Grija și preocuparea pe care le arătăm față de generația tânără, dau măsura interesului pe care îl avem pentru ziua de mâine. Dincolo de asta, e normal și natural să îi ajutăm și să îi sprijim pe cei mici. Ei sunt inocenți, vulnerabili și mai ales neajutorați. Am ales să sprijin campania „Stau la masă cu o faptă bună!” pentru că e despre copii, despre viitor și despre mine ca om!
Vladimir Asavi
Eu sunt Vladimir. Îmi place să merg la școală, să citesc și să ies cu bicicleta. Îmi place să am prieteni și să visez la cum o să schimb lumea când o să fiu mare. Îmi mai plac animalele, poveștile și înghețata. Cred că toate aceste lucruri sunt normale și mai cred că orice copil ar trebui să le primească. Știu însă de la mami că acest lucru nu se întâmplă și știu că sunt copii care citesc din cărți rupte, care nu au bicicletă sau care chiar nu mănâncă de fiecare dată când ar trebui. Pentru ei aș vrea să pot strânge toate biciletele și toate jucăriile de care e nevoie. Și toate cărțile. Și tot pentru ei îmi doresc să nu mai existe grija că mâine e posibil să nu fie mâncare la masă.
Oana Trofin
Dacă faci bine de fiecare dată când ajuți pe cineva aflat în nevoie sau suferință, cum se numește ceea ce faci atunci când îi sprijini și îi asculți pe cei mai neajutorați, mai firavi și mai inocenți dintre noi, adică pe copii? Poate fi cuantificată cumva importanța, măreția acestui gest? Desigur nu. Nu poate fi nici masurată, nici comparată cu altceva. Însă acest rol trebuie jucat de tot mai mulți dintre noi. Rolul celui care ascultă, înțelege, ajută și îi mobilizează și pe alții în acest proces. De asta am ales să fiu ambasador Salvați Copiii Iași la Swimathon și să sprijin campania „Stai la masă cu o faptă bună!”. Pentru că vreau să ajut și vreau ca tot mai mulți să se implice.
Tamara Scolnic
Să fii copil înseamnă în primul rând să te bucuri. Să te bucuri de tarta buncii, de poveștile cu monștri fioroși sau prințese adormite, de zilele de școală, de zilele de vacanță, de creioanele de colorat sau ghiozdanul cel nou. Să fii copil înseamnă să te bucuri de tot ce descoperi, de tot ce se află în jurul tău și de tot ce îți aduce ziua. Să fii copil trebuie să fie o bucurie în sine. Dar pentru că nu toți copiii sunt în postura de a trăi bucuria specifică vârstei și pentru că sunt copii care nu au prea multe bucurii întrucât experimentează lipsuri chiar și cănd vine vorba de lucruri de bază, am ales să susțin campania „Stai la masa cu o faptă bună!”. Adică să susțin dreptul la normalitate pentru 120 de copii care vin la Centrele Salvați Copiii pentru o masa caldă și pentru servicii specializate de asistență.
Raluca Daria Diaconiuc
Copilăria e acea parte minunata din viață când jocul, veselia, basmele, dragonii și râsetele sunt lucruri reale, palpabile. Sunt lucruri tangibile și sunt lucruri care te transformă ulterior în persoana de care comunitatea are nevoie pentru un viitor mai bun pentru toți. Să susținem așadar această parte din viață pentru acei copii care nu au primit pe cale naturală, de la familie aceste lucruri. Nici nu contează motivul pentru care nu le-au primit, contează doar că trebuie să le aibă. Vin cu drag alături de campania „Stai la masa cu o faptă bună!” pentru că 120 de copii au nevoie de o masa caldă în fiecare zi, dar și de suportul specializat oferit de Centrele Salvați Copiii Iași.
Anca Magureanu
„Stai la masa cu o faptă bună!” tocmai a devenit campania mea de suflet. Motivul e evident cred. E despre copii. Despre cum copii care nu au primit tot ce trebuie de la viață pentru a deveni peste ani resursele de care o societate modernă și sănătoasă are nevoie dar care pot fi ajutați și susținuți pentru a înflori și a crește așa cum se cuvine pentru orice copil. Apreciez mult ce fac cei de la Salvați Copiii Iași și când am auzit de campania „Stai la masa cu o faptă bună!” am decis că negreșit trebuie să fac și eu parte din ea. Și cred că oricine ar trebui să sprijine această campanie. Când ne referim la copii, nimic din ce putem noi oferi sau face nu e destul.
Luiza Drian
Când este vorba despre copii, întotdeauna spun „DA!” iar campania „Stai la masă cu o faptă bună!” s-a lipit imediat de mine și de sufletul meu tocmai prin ceea ce simt eu pentru copii. Mă bucur așadar că sunt ambasador Salvați Copiii Iași la Swimathon, că am ocazia să mă implic și că pot să transmit și către alte persoane bucuria cu care vin în această campanie. Să contribui la strângerea banilor necesari pentru a asigura masa zilnică pentru 120 de copii din Centrele Salvați Copiii Iași este ceva ce fac cu mare drag. Dar pentru ca implicarea mea să aibă sens și să conteze cu adevărat, e nevoie ca și alți oameni să se implice. Tocmai din acest motiv imi doresc ca participarea mea în campanie să fie un semnal de mobilizare pentru toți cei care pot ajuta. Până la urmă ajutorul nostru se cuantifică în zâmbete și bucurii produse copiilor.
Petronela Balica
Să fii copil, printre altele, înseamnă și ceva magic. Înseamnă să crezi în povești, să ai emoții când începi un nou an școlar, șă aștepți cu nerăbdare tarta cu fructe a bunicii. Dar magia asta poate dispărea destul de ușor. E nevoie doar ca unul din părinți să fie nevoit să plece să muncească în străinătate sau să nu-și găsească loc de muncă o perioadă mai lungă și atunci magical dispare. Poveștile se îndepărtează, dragul de școală pălește. Hai să-i susținem împreună pe cei 120 de copii care au nevoie de sprijinul nostru și al specialiștilor de la Salvați Copiii Iași. Hai să le asigurăm o masă caldă zilnic și să păstrăm cât mai mult magical în viața lor.
Maria Haraga
Întotdeauna mă gândesc la diferența dintre a nu avea ce îți dorești și a nu avea lucrurile de bază. Alea esențiale care au puterea ca peste ani să te clădească și să te definească pe tine ca persoană. Vedem copii care poate nu sunt bucuroși că nu primesc un anume model de bicicletă sau că nu merg mai des cu avionul. Vedem adulți care își schimbă mașina și rămân poate ușor dezamăgiți că nu au reușit să cumpere varianta cu toate dotările. Dar hai să-i vedem și pe copiii care în unele zile nu merg la școală pentru că nu au ce mănca. Sau merg la școală nemâncați si desigur, nu performează, pentru că nu au cum. Hai să-i vedem și să-i și sprijinim. Prin campania „Stai la masa cu o faptă bună!” putem ca măcar pentru 120 de copii să însemnăm o notă mai bună la școală, un ajutor de nădejde în casă, o zi veselă de joc. Și asta doar pentru că în ziua respectivă, ei au primit o masă caldă.
Laura Ignatoaie
O zi bună la școală, o zi de povești cu eroii preferați, o zi cu învățăturile bunicii. Asta poate fi o zi normală pentru un copil doar că nu se întâmplă pentru toți. Există copii care resimt grijile părinților, există copii care resimt lipsa părinților și există copii care din motivele de mai sus sau din multe alte motive, nu primesc nici măcar hrana suficientă vârstei lor Hai cu toții să schimbăm modul în care arată ziua pentru 120 de copii. Eu mă implic în campania „Stai la masa cu o faptă bună!” și sprijin proiectul Salvați Copiii Iași prin care 120 de Copiii primesc o masa caldă în fiecare zi, pentru că orice copil trebuie să aibă ziua lui normală. Trebuie să primească normalitatea (hrană, căldură, dragoste) pentru ca el să poată să fie cu adevărat special.
Alina Nita
Toți copiii sunt frumoși, toți copiii sunt minunați, dar din păcate nu toți copiii își pot împlini potențialul maxim. Și asta nu se întâmplă din cauza lor, pentru că ei sunt cele mai inocente și mai dragi făpturi de pe Pământ ci pentru că nu au tot ce le trebuie la îndemână. Iar lucrurile astea care lipsesc, de multe ori sunt lucruri pe care noi le vedem ca normale și ca existând implicit la oricine. Însă nu toți copiii primesc ceva simplu precum hrana potrivită și necesară pentru vârsta lor și pentru efortul pe care ei îl depun la școală, acasă în gospodărie etc Susțin „Stai la masa cu o faptă bună!” și îi îndemn pe toți cei care pot ajuta demersul Salvați Copiii Iași, să ajute! 120 de copii depind de acest ajutor.
Madalina Sarghie
Iubesc copiii! Iubesc ce sunt, ce fac și ce reprezintă ei. Îi iubesc și mă întristez când aud că există copii cu dificultăți care pleacă la școală fără să mănânce și care se întorc de la școală neștiind ce sau dacă vor mânca. Așa ceva nu ar trebuie să existe. N-ar trebui nici să ne putem imagina una ca asta. „Stai la masa cu o faptă bună!” vrea să asigure masa zilnică pentru 120 de copii. Am zis da acestei campanii pentru că ea ajută copilul să rămână copil.
Anca Ioana Mitrica
Lumea copiiilor este o lume absolut minunată. O lume cu basme, cu puteri magice, cu inocență și bunătate. Este o lume pe care ne-o amintim cu drag și pe care vrem să o aibă orice copil. Și ar trebui să o aibă orice copil dar uneori, fără puțin ajutor, acest lucru nu se întâmplă. Deși ni s-ar părea normal ca aceasta să fie lumea în care trăiesc toți copii, sunt totuși o mulțime de factori care nu lasă ca asta să se întâmple. Dar dacă ne pasă și ne dorim să schimbăm starea aceasta de fapt, prin noi toți și prin ceea ce putem oferi din cât avem, copiii se pot bucura de copilărie. Sprijin cu drag și cu bucurie „Stai la masa cu o faptă bună!” pentru că e o campanie despre copii. Despre copii care pot deveni mai fericiți. Cu o masa caldă pe zi, un univers întreg se poate schimba pentru un copil.
Naiana Ghinia Carpusor
Am convingerea că orice lucru bun iese bun dacă este făcut cu dedicare și dacă investești în el tot ce ai tu mai bun. Cred că la fel este și în cazul copiilor. Ca aceștia să se poată împlini ca persoane adulte, atât personal cât și profesional, noi, acum cât sunt la vârste fragede, trebuie să le acordăm toată încrederea și să le construim toate oportunitățile posibile. Niciodată nu trebuie să ne abatem de la această convingere și niciodată nu trebuie să-i lăsăm singuri. Iar dacă e să ne gândim la viitor ca la o lume mai bună și așa trebuie să ne gândim, asta e investiția pe care trebuie să o facem acum, în secunda asta: emoțional, material și în general cu tot ce avem noi mai bun, să fim alături de copiii care n-au primit toate șansele pe care un copil trebuie să le primească. Și pentru că totul începe de undeva, hai să începem acum să ajutăm, hai să susținem Stai la masă cu o faptă bună! pentru ca 120 de copiii de la Salvați Copiii Iași să primească o masă caldă și să rămână astfel aproape de educație, de joc, de copilărie.
Daniel Halapciuc, Ciprian Onofrei, Ciprian Vârnă (Atletis team)
Accesul la educație și la șanse egale trebuie să existe pentru toți copiii, fără niciun fel de discriminare și fără ca cineva dintre noi să uite vreo secundă acest lucru. Asta însemnă să credem în toți copiii egal și să luptăm ca toți copiii să plece cu șanse egale la drum. Vorbim despre acel drum care va deveni de fapt viața lor și implicit viitorul nostru. Stai la masa cu faptă bună! din acest punct de vedere e campania care poate răsturna munți și poate schimba destine. Plecând nu de la premize nerealiste sau utopice ci de la lucruri concrete și imediate, un viitor așa cum trebuie pentru un copil, pleacă de multe ori de la o masă caldă pe azi. Atât de simplu. Hai așadar să susținem împreună Stai la masa cu o faptă bună! și prin asta să le acordăm o șansă în plus copiilor din programele de afler school de la Salvați Copiii Iași!
Mihai Munteanu & George Durdureanu (Fabrica de Print)
Să ajuți e o bucurie. Pune-te pentru câteva minute în pielea unui copil care azi poate n-a mâncat dar trebuie să meargă la scoală și apoi să-și ajute părinții la treabă, apoi fă o donație pentru el. Vei descoperi că ăsta e gestul care aduce genul ăla de bucurie sinceră și profundă. Și de ce? Pentru că știi că asta nu e o situație ipotetică, fictivă… e o situație reală în care chiar se găsesc mulți dintre copiii înscriși în programele de sprijin oferite de Salvați Copiii Iași. Stai la masa cu faptă bună! nu poate schimba lumea dar poate schimba lumea unor copii minunați care azi au nevoie de ajutor. Nu e ipotetic așa cum nu ne nici imaginar, sunt copii care au nevoie de sprijin iar noi putem fi măcar o parte din soluție. Hai deci împreună să-i ajutăm și să le fim sprijinul de care au nevoie.
Raluca Moiseanu
Oare ce mâncăm la prânz? Ce bunătăți o fi gătit bunica azi? Acestea erau intrebările ce mă măcinau în drumul spre casă în fiecare zi după școală. Oare mănânc azi? este gândul ce-i macină zilnic pe Andrei, Alexandru, Mihai, Lidia, Ionuț, Simona și pe ceilalți 114 copii din cele trei Centre Educaționale Salvați Copiii Iași. Pentru ei Stau la masă cu o faptă bună, pentru ei mai pun un loc la masă. Pentru ei mă alătur Salvați Copiii Iași care își continuă misiunea de a oferi acces la educație copiilor aflați în risc de abandon școlar și își propune să strângă în jurul unei mese cu mâncare caldă copiii mai puțin norocoși. Tu, cu cine stai la masă? **************************************************************************************************************************** NOTĂ: Cu multă recunoștință pentru toată implicarea inimoasă, donatiile stranse prin contul de ambasador la Swimathon al Ralucăi le direcționăm pentru susținerea familiei ei.
Octav Pintilie
Întotdeauna când mă gândesc la copii, mă gândesc la ei ca la o resursă a viitorului, ca la un mâine mai bun. Și din punctul acesta de vedere, niciodată nu e destul sau prea mult ceea ce putem face pentru ei. Merită toată dragostea și toată susținerea noastră în mod necondiționat, iar șansele pe care trebuie să le acordăm copiiilor să fie nelimitate. Și foarte important, niciodată nu trebuie să ne oprim din a crede în ei. Toți merită ce e mai bun pentru că toți sunt ce are lumea aceasta mai de preț. Mă alătur campaniei Stai la masă cu o faptă bună pentru că uneori, șansa pe care noi trebuie să o acordăm copiilor e de fapt un lucru esențial, de bază. Iar să asigurăm masa zilnică pentru 120 de copiii este o nevoie reală. E drept, acest simplu gest e doar o piesă dintr-un puzzle mai larg, dar hai să începem de aici, hai să facem asta acum și apoi piesă cu piesă, vom construi un viitor mai bun pentru copiii din programul de after school de la Salvați Copiii Iași.
Mihaela Modan
Copiii reprezintă bunul cel mai de preț pe care un popor îl are. De modul în care răspundem de această resursă vitală depinde viitorul nostru ca neam. Așadar trebuie să fie firesc, natural să ajutăm această resursă să crească și să înflorească, pentru că de ea depinde totul. Atât de simplu e. Mă alătur campaniei Stai la masă cu o faptă bună, inițiată de Salvați Copiii Iași, cu toată deschiderea și cu tot dragul de a ajuta pentru că eu chiar cred în copii, fără deosebire. Toți trebuie să aibă șanse, toți trebuie să se bucure de copilărie și toți trebuie să înflorească în cel mai frumos mod cu putință. Orice donație și orice sprijin contează așa că te invit și pe tine să susții acest demers. O masă caldă însemnă un copil mai fericit într-o zi.
Cristina H. B. Docan
Știați că, la fiecare 9 ore, în România este abandonat un copil? Prinşi în iureșul cotidian, acaparați de propriile noastre task-uri și termene-limită, nu că am fi cu totul desprinși de realitatea provocărilor la care sunt supuși cei mai puțin norocoși dintre semenii noștri. Dar adevărul este că, de fapt, nu ne dăm seama cât de mulți oamenii trăiesc sub pragul cel mai de jos; la limita supraviețuirii. Iar dacă nu am avut neșansa de a ne culca flămânzi măcar de câteva ori, chiar nu ne putem imagina ce înseamnă de fapt asta! Faptul că, la fiecare 9 ore, este abandonat un copil dă măsura clară a incapacității materiale a și mai multor părinți (decât cei care abandonează) de a se ocupa de strictul necesar propriilor copii. Eu am crescut într-o familie cu patru copii și am fost învățată să împart cu ceilalți tot ce aveam. Poate de aceea mi se încălzește inima atât de tare la fiecare act de generozitate al celor împart din ceea ce au! Sunt recunoscătoare pentru fiecare copil ajutat să iasă la lumină. Sunt fericită pentru fiecare părinte care acceptă să fie ajutat!
Ofelia Cozma
Am lucrat cu copiii mulți ani și trag nădejde că am lăsat urme bune pe unde am ajuns, rămas, trecut. Am colaborat cu școli din oraș, făcând cluburi de arte vizuale și crafts, iar copiii îndrăgeau timpul petrecut împreună. Ajut cum pot, după puteri, acolo unde pot. Cred în altruism și am convingerea că, pic cu pic, acolo unde se adună oamenii în jurul unui proiect comun, putem repara și contrui. Acum sunt ambassador Salvați Copiii Iași la Swimathon pentru că niște copii minunați, așa cum sunt toți copiii, au nevoie de ce ceva simplu, elementar… de o masa caldă pe zi. Iar campanaia Stai la masă cu o faptă bună le poate aduce această masă de care au nevoie pentru a rămâne alături de școală, pentru a rămâne copii.
Alexandra Toma
In decursul timpului am fost fascinata de bucuria sincera a copiilor, curiozitatea lor, prezenta daruita in explorarea naturii inconjuratoare si a jocului. Rutina zilnica a OAMENILOR MARI, presupune multe activitati dar si o preocupare continua spre mai mult, mai bine; daca o clipa ne-am opri sa cunoastem copiii din apropierea noastra am putea descoperi o lume in care ambitia, curajul si dorinta de autodepasire insotesc zilnic prichindeii din centrele Salvati Copiii. Pentru multi dintre ei o masa calda este singura masa dintr-o zi, din acest motiv am ales sa mai alatur campaniei Stai la Masa cu o Fapta Buna. O masa calda pentru un copilas costa 15 lei iar eu mi-am propus sa donez o masa intr-o zi pentru 33 de copii. Daca iti doresi sa contribui si tu la calea spre o educatie creativa implica-te.
Raluca Filip
Am propriile „curse" în fiecare zi, la propriu și la figurat. Și pe toate le termin - nu întotdeauna prima, dar le termin. De ce? Pentru că am avut o copilărie grozavă, rădăcinile mele s-au prins cu iubire, educație și încredere. Îmi doresc să aibă toți copiii parte de șansa asta iar cei care nu o au de la început, să o primească. "Salvați Copiii Iași" face acest lucru, oferă șanse care contează, care hrănesc rădăcini.
Iuliana Sosu
Sunt mamă de doi băieți cucuieți de 6 și 8 ani. Copiii mei fac puține mofturi la mâncare și își pun în farfurie atât cât sunt siguri că pot mânca. Fără risipă. Pentru că le-am povestit că sunt copii care se bucură pentru un covrig și curăță farfuria de mâncare cu pâine. Care împart între ei și un amărât de biscuite. Care probabil nu s-au bucurat niciodată de un grătar sau de o prăjitură întreagă. Ne gândim des la acești copii. Dar gândul nu ține de foame. Acum am ocazia să fac ceva concret pentru ei. Suma nu e mare. De fapt este costul mediu al unui meniu pentru 3 persoane (3 x 185 lei), la un restaurant. Donează azi felia ta de pizza și, crede-mă, ai să te simți tare bine, chiar dacă rămâi fără aportul ei caloric. Mulțumesc! Am încredere că poți!
Diana Sanda Mihalcea
Copiii au nevoie de dragoste mai ales atunci când nu o merită. De ce? Pentru că învață din ceea ce trăiesc, din ce li se oferă. Sunt precum lutul proaspăt. Orice cade pe ei îi marcheză. Ce-ar putea învăța însă din faptul că merg flămânzi la culcare în fiecare seară? Nimic. Poate inechitatea. Poate faptul că sunt captivi într-un cerc vicios pe care nu-l pot rupe siguri. Și care îi duce mai departe într-o negură a invinșilor timpului, în care au parte de malnutriție, abandon școlar, sărăcie... Haideți să rupem acest cerc vicios și să să le oferim împreună o masă caldă! Pune încă un loc la masă. Puținul tău înseamnă mult pentru ei!
Mihaela Garlea
Mă știți ca solist vocal, profesor, autor de carte, realizator de emisiuni pentru copii, dar mai ales ca om care știe că ÎMPREUNĂ înseamnă MAI BINE... Ajută-mă să ajut copiii din centrele Salvați Copiii!

Susţinători proiect:

#SusţinătorTip donatieSumă
1Cristian Teodorusumă fixă120
2Anonimsumă fixă200
3Anonimsumă fixă50
4Anonimsumă fixă80
5Anonimsumă fixă50
6Anonimsumă fixă100
7Anonimsumă fixă100
8Alina Cernatsumă fixă100
9Anonimsumă fixă150
10Elena Claudia Schiopusumă fixă50
11John Patronusumă fixă100
12Anonimsumă fixă40
Distribuie: