Saptamana cu zambete (editia a III-a)

Detalii proiect:

Obiectiv 4,000 RON 4,025 RON
Nume Proiect:
Săptămâna cu zâmbete (ediția a III-a)
Organizatie:
Centrul Diecezan Caritas Iași
Descrierea Proiectului:
Centrul de Resurse pentru Familii, program al Domeniului Copii, Tineri, Familii din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași își propune ca în acest an să sprijine 40 de copii din familii defavorizate din mediul rural prin realizarea unor activități educative și recreative totodată, pe o perioadă de o săptămână, în vacanța de vară. Pentru copiii cu potențial din mediul rural, educația înseamnă în adevăratul sens al cuvântului șansa la un viitor. Provenind din familii ce au nevoie de cât mai mult sprijin din partea comunității, am considerat necesară intervenția noastră și realizarea unui astfel de proiect în vederea oferirii unei alternative benefice pentru dezvoltarea copiilor pe perioada unei săptămâni din vacanța de vară, timp în care vom derula activități diverse, vom lua masa de prânz împreună, vom socializa pentru ca atât cei mici cât și familiile acestora să conștientizeze importanța exemplelor pozitive, a activităților educative, dar mai ales a propriilor valori în raport cu societatea în care trăiesc. Venim așadar în sprijinul copiilor și a familiilor acestora lansând oportunitatea de a învăța, de a asimila cunostințe și de a se exterioriza prin jocuri ori activități educative sub supravegherea echipei implicate. Programul nostru îi reunește pe copii în contexte atractive și adaptate intereselor lor, unde vocea le este auzită și prin intermediul căruia se vor deschide uși spre un viitor de succes.
Beneficiari:
Beneficiari direcți: 30 copii din mediul rural cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani cu risc de excluziune socială din cauza situației materiale precare din cadrul familiei. Beneficiari indirecți: - familiile copiilor ; - minim 5 voluntari implicați.
Durata Proiectului:
5 zile
Echipa de Proiect:
Ciocan Claudia – coordonator proiect, 5 voluntari
Persoana de legatura:
Ciocan Claudia, Telefon: 0729550018, E-mail: claudiaa.ciocan@yahoo.com
Link Oficial:
www.caritas-iasi.ro
Obiectiv Financiar:
4000 RON
Susţine

Ambasadori proiect:

Diana Gheorghieș
Fiind studentă la asistență socială și făcând totodată voluntariat în acest domeniu, îmi sunt bine cunoscute problemele aferente traiului într-un mediu defavorizat și consecințele sale asupra indivizilor. Astfel, mă simt onorată să pot contribui, prin intermediul acestui proiect dedicat copiilor, la ameliorarea unora dintre acestea, deoarece această categorie este cea mai vulnerabilă în fața fenomenului de sărăcie și excluziune socială.
Andreea Dobre
Avem tendința sa ne plangem din cauza problemelor pe care le avem, chiar daca acestea sunt nesemnificative. Daca stam sa ne gandim, problemele noastre nu au termen de comparație cu situatiile cu care se confrunta acești copii. De aceea, trebuie sa ne gandim si la altii, nu doar la propria noastra persoana. In speranta ca ei sa poată beneficia de aceasta saptamana, doresc sa ma implic in acest proiect. Acești copii merita un viitor mai bun, sa se formeze ca oameni si sa se bucure de ceea ce noi, oamenii, ne bucuram zilnic.
Claudia Ciocan
Consider că prin implicarea directă în cadrul proiectului „Săptămâna cu zâmbete” pot aduce copiilor o experiență nouă, unde să-și dezvolte abilitățile de comunicare, lucru în echipă iar pe de altă parte oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber și cunoaștere reciprocă.
Elena Manolache
Consider că este datoria fiecăruia dintre noi să facem din lumea în care trăim o lume mai bună. Un pas spre acest ideal este pentru mine ajutorarea unor copii din familii defavorizate.
Cristina Rudnitchi
Eu, după ce am cunoscut o parte din copiii vizați în acest proiect, am înțeles că ei merită mai mult ca oricine să primească o șansă. Este greu să încerci să te pui în papucii celuilalt, dar îmi doresc să fac acest lucru, haideți împreună să ne implicăm ca să ajutăm acești copii să nu uite să zâmbească.
Diana Dorneanu
Este al treilea an ca și ambasador în acest proiect și mă bucur că am ocazia să mă implic din nou cu același entuziasm și cu o motivație mult mai mare pentru a putea ajuta copii din familiile defavorizate din punct de vedere social.
Mădălina Lucaci
Ce este mai mulțumitor decât să vezi zâmbetul unui copil fericit? Să fii motivul împlinirii acelui zâmbet! Ne amintim să zâmbim cu adevărat, prin intermediul celor mici, ajutându-i!

Echipe proiect:

1) Magic Team

Susţinători proiect:

#SusţinătorTip donatieSumă
1Familii Festivalsumă fixă1150
Distribuie: