Plantam fapte bune in Romania

Detalii proiect:

Obiectiv 3,000 RON 7,818 RON
Nume Proiect:
Plantam fapte bune in Romania
Organizatie:
Asociatia ”Tinerii Ecologi Romani din Iasi” - TERIS
Descrierea Proiectului:
„Plantam fapte bune in Romania” este o initiativa nationala de impadurire bazata pe voluntariat, care a pornit la drum in 2011. Pana in prezent, 22.180 voluntari au plantat si ingrijit 462.200 de copacei pe un total de 135,5 hectare de terenuri publice neproductive in 21 de judete. In 2013 initiativa a primit Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, iar de-a lungul anilor i s-au acordat sase distinctii din partea comunitatii. In Iasi, Asociatia TERIS a organizat actiuni de plantare in 2013, 2014, 2015 si 2016 pe o suprafata de 17 hectare de teren degradat, unde au fost plantati 85.000 de puieti de gladita, mojdrean, salcioara si frasin cu ajutorul a peste 3000 de voluntari (studenti, elevi, cetateni, angajati din diverse companii). Actiunea s-a realizat cu sprijinul Primariei comunei Baltati si a Primariei Letcani, care ne-au pus la dispozitie terenul pentru plantare, Penitenciarul Iasi, RATP Iasi, Comunitatea Romanilor din Emiratele Arabe, Directia Silvica Iasi, care ne-a pus la dispozitie puietii necesari plantarii. Partenerii acestor actiuni au fost Alistar Security, UniCredit Tiriac Bank, DB Schenker, Directia Silvica Iasi, Asociatia HPN, Crucea Rosie Iasi, Lear Corporation si Uniunea Studentilor din Romania.
Beneficiari:
Beneficiarii proiectului sunt reprezentati de cetatenii localitatilor in care plantam prin faptul ca starea terenurilor se schimba contribuind la ameliorarea alunecarilor de teren. Beneficiari sunt si persoanele care participa la actiunile de plantare, deoarece au oportunitatea sa afle cat de importanta este implicarea lor in astfel de actiuni si efectele benefice asupra comunitatilor si biodiversitatii.
Durata Proiectului:
La nivel local, proiectul a inceput in 2013, o data cu prima actiune de plantare si va continua in urmatorii 4 ani. Scopul nostru nu este doar sa plantam, ci sa fim alaturi de comunitate pana cand suprafetele plantate vor fi introduse in sistemul forestier al Romaniei.
Echipa de Proiect:
Livia Bibire - Coordonator regional. Realizeaza planificarea activitatilor la nivel de judet in concordanta cu obiectivele nationale. Formeaza si coordoneaza echipa judeteana. Creeaza cadrul legal la nivel local prin semnarea acordului de parteneriat cu potentiali parteneri locali (primarie, ocol silvic, ONG-uri, unitati de invatamant) si obtinerea hotararii consiliului local. Identifica zonele de plantare si proprietarii acestora. Elaboreaza si monitorizeaza implementarea strategiilor pentru fiecare domeniu (parteneriate, comunicare, coordonare resurse umane, sponsori si donatii, gestiune financiara si proiectare si executie tehnica). Mihai Alexe - Responsabil comunicare. Formeaza o echipa alaturi de care sa realizeze campania de comunicare si sa gestioneze relatia cu colaboratorii externi. Identifică,deschide și gestionează relația cu partenerii de comunicare (offline, online, social media, persoane publice, etc). Implementează și monitorizează campania de comunicare. Andra Perioc - Responsabil voluntari Evaluează candidații la posturile de responsabili voluntari zonali atât la experiența de specialitate cat si la deschiderea/intelegerea/capacitatea de a duce la capat responsabilitatea asumata. Alaturi de coordonatorul regional selecteaza candidatul optim pentru ocuparea postului de responsabil voluntari zonal. Formeaza si pastreaza unita echipa de coordonatori zonali de voluntari. Identifica, deschide si gestioneaza relatia cu partenerii sociali (ONG-uri, grupuri de initiativa) care la randul lor vor gestiona voluntari la plantare. Alaturi de responsabilul judetean de logistica si responsabilii zonali de voluntari si logistica, se implica in realizarea necesarului de material saditor si echipamentelor de lucru. Aplica strategia de instruire si coordonare voluntari realizata la nivel national.
Persoana de legatura:
Livia Bibire, Telefon: 0746.837.020, E-mail: livia.bibire@plantamfaptebune.ro
Link Oficial:
http://www.plantamfaptebune.ro/
Obiectiv Financiar:
3000 RON
Susţine

Ambasadori proiect:

Acest proiect nu are ambasadori

Echipe proiect:

1) Baswave

Susţinători proiect:

Acest proiect nu are susţinători (directi)
Distribuie: