Give your DREAMS the wings to FLY!

Detalii proiect:

Obiectiv 11,000 RON 8,734 RON
Nume Proiect:
Give your DREAMS the wings to FLY!
Organizatie:
Fundatia Iosif
Descrierea Proiectului:
Proiectul a demarat in luna septembrie 2016 si isi propune sa ofere sansa la o educatie de calitate copiilor si tinerilor proveniti din familii dezavantajate socio-economic. Astfel, incepand cu anul 2016, 4 tineri beneficiaza de burse din partea Fundatiei Iosif pentru continuarea studiilor postliceale/universitare si de suport de specialitate in vederea dezvoltarii lor personale, in acord cu propriile interese si cu realitatea socio-economica din Romania, si nu numai. O alta grupa de 10 copii ai Scolii Gimnaziale "Ion Neculce" Iasi beneficiaza de cursuri gratuite de actorie oferite in parteneriat cu actori de la Teatrul pentru Copii si Tineret „Luceafarul” Iasi. Ne propunem dezvoltarea proiectului prin marirea numarului de beneficiari si al servicii educationale oferite. In acelasi timp, pe termen lung, proiectul vizeaza cresterea gradului de incluziune sociala si profesionala a persoanelor adulte asistate si responsabilizarea sociala a acestora prin implicarea lor in regim de voluntariat în diverse actiuni umanitare, de ecologizare, protejare a mediului inconjurator etc. Obiectivul proiectului: Cresterea nivelului de educatie formala si nonformala in randul copiilor si tinerilor provenind din medii defavorizate, de pe raza judetului Iasi. Activitatile principale: • Activitatea de selectie a beneficiarilor; • Asistenta de specialitate, personalizata potrivit nevoilor fiecarui beneficiar; • Activitatea educationala (scolara si extra); • Consiliere copii si parintii acestora: individuala si de grup • Monitorizare: mentinerea legaturii cu profesorii (informatii privind notele, absentele si comportamentul din timpul orelor) • Suport material acordat beneficiarilor (sub forma unor pachete integrate incluzand rechizite, servicii medicale in parteneriat cu colaboratorii fundatiei, burse de studiu). Rezultate: • 20 de copii si tineri aflati in risc de abandon scolar vor finaliza anul scolar; • 10 tineri proveniţi din familii defavorizate din municipiul Iași și zonele rurale din vecinătatea acestuia, beneficiari de burse pentru continuarea studiilor liceale/universitare in anul universitar 2017-2018; • 1 mini-curs de dezvoltare personala de care vor beneficia cei 10 tineri pe parcursul anului universitar 2017-2018; Valori promovate: egalitatea de sanse, excelenta in educatie, universalitatea educatiei.
Beneficiari:
20 de copii (clasele V-VIII) din scolile ”Ion Neculce”, ”Gheorghe Mirzescu” aflati in risc de abandon scolar; 10 bursieri din invatamantul liceal si universitar
Durata Proiectului:
12 luni
Echipa de Proiect:
Plamadeala Claudiu – coordonator proiect – coordoneaza activitatile, monitorizeaza indicatorii, mentine legatura cu sponsorii, asigura finantarea activitatilor si vizibilitatea lor, asigura partea de documentare/raportare/continuitate. Crenganis Eduard Marian – coordonator voluntari – selecteaza si instruieste voluntarii implicati in activitatile de after-school. Organizeaza echipele de voluntari si orarul lor in scoli. Monitorizeaza activitatea voluntarilor si asigura suport acolo unde este necesar. Se implica la partea de sustinere prin ajutor material al copiilor. Asistent social/psiholog – Consiliere individuala si de grup cu parintii copiilor. Consiliere individuala si de grup cu cei 30 de beneficiari din proiect. Asaftei Emilia – Contabil – tot ce tine de management financiar. 15 voluntari: studenti la Asistenta Sociala, Psihologie, FEEA etc.
Persoana de legatura:
Plamadeala Claudiu, Director Executiv, Fundatia Iosif, Telefon: 0751 112 345, E-mail: claudiu.plamadeala@fundatiaiosif.ro
Link Oficial:
www.fundatiaiosif.ro
Obiectiv Financiar:
11000 RON
Susţine

Ambasadori proiect:

Claudiu Plamadeala
Pentru ca proiectul pe care il sustin este unul in care cred: copiii si tinerii din zilele noastre au nevoie de indrumare atunci cand vine vorba de cunoasterea de sine si de a-si alege directia in care vor sa mearga in viata.

Echipe proiect:

1) Blue Team
2) OXYGEN

Susţinători proiect:

#SusţinătorTip donatieSumă
1Marginean Mihnea Cosmin sumă fixă60
Distribuie: