Fondul Stiintescu

Detalii proiect:

Obiectiv 20,000 RON 7,935 RON
Nume Proiect:
Fondul Stiintescu
Organizatie:
Fundatia Comunitara Iasi
Descrierea Proiectului:
Povestea lui Stiintescu a inceput in anul 2015, când peste 2.500 de tineri ieseni s-au imbarcat intr-o aventura prin universul stiintelor. Ii astepta o multime de experimente, de jocuri si de roboti. Noi, echipa lui Stiintescu, am fost coplesiti! La editia pilot au fost inscrise 35 de proiecte in concurs, iar la editia din 2016, am fost uimiti de 59 de candidaturi la Primul Ordin al lui Stiintescu. Elevi, studenti, profesori, masteranzi, doctoranzi, ONG-isti, muzeografi, bibliotecari si inventatori, oameni pasionati din judetul nostru, cu totii s-au mobilizat sa invioreze stiintele si sa captiveze adolescentii. S-au apropiat de natura, au descoperit cultura hack autentica si au trait nenumarate momente „evrika!”. Nu au mai vazut in astronomie, biologie, chimie, matematica, fizica, informatica si tehnologie doar simple formule, cifre si teorii. Din 2015, de cand s-a declansat revolutia lenta a educatiei creative in stiinte si pana acum, alti peste 20.000 de tineri ieseni au fost expusi la spectacolul organic al entuziasmului pentru inovatie in educatie! Daca in 2015 Stiintescu a tatonat Iasul, in 2016 a trecut la un nou nivel si acum in 2017 vrem sa-l aducem pe Stiintescu si mai aproape de tinerii care vor reinventa orasul nostru! Iasul duce revolutia lenta mai departe! La Swimathon, editia 2017, alaturi de Stiintescu, VREM SA CONTINUAM: 1. Sa mobilizam si mai multi ieseni valorosi in constituirea Fondului Stiintescu 2017. Stim ca iesenii talentati si pregatiti au nevoie de-o provocare pe masura abilitatilor lor. Vrem sa-i scoatem din inertie si conformism, sa le aducem in cale o misiune prin care cunostintele lor sa fie cu adevarat valorificate in comunitate. Ne dorim sa strangem in jurul lui Stiintescu si mai multi specialisti, profesori universitari si pre-universitari, oameni de stiinta, manageri de firme, elevi, studenti, masteranzi, doctoranzi… – si lista noastra continua. 2. Sa putem finanta cu cel putin 120.000 de lei, intre 10 si 15 proiecte care sa transforme elevii ieseni in inovatori. Acum este randul tau sa te alaturi „Comunitatii de prieteni ai lui Stiintescu”!
Beneficiari:
a. Beneficiari implicati in Fondul Stiintescu: profesori, studenti, specialisti, institutii scolare, muzee, biblioteci, asociatii si ligi studentesti, ONG-uri etc. – persoane care depun proiecte pentru accesarea Fondului. b. Beneficiarii directi ai proiectelor finantate prin Fondul Stiintescu: elevii claselor IV – XII.
Durata Proiectului:
Iunie 2017 – Iulie 2018
Echipa de Proiect:
Ciprian-Mihai Paius – Fund Developer; Doris-Amalia Cojocariu – Grant Manager;
Persoana de legatura:
Doris-Amalia Cojocariu – Grant Manager Fundatia Comunitara Iasi, Telefon: 0720.039.054, E-mail: doris.cojocariu@fundatiacomunitaraiasi.ro.
Link Oficial:
Website: http://iasi.stiintescu.ro/; Facebook: https://www.facebook.com/stiintescu.iasi/
Obiectiv Financiar:
20000 RON
Susţine

Ambasadori proiect:

Acest proiect nu are ambasadori

Susţinători proiect:

#SusţinătorTip donatieSumă
1Zeno Grigorassumă fixă50
Distribuie: