Crestem impreuna!

Detalii proiect:

Obiectiv 27,000 RON 13,290 RON
Nume Proiect:
Crestem impreuna!
Organizatie:
Salvati Copiii Iasi
Descrierea Proiectului:
Copiii ai caror parinti sunt plecati sa lucreze in alta tara reprezinta o categorie extrem de vulnerabila. Ei au nevoie de suport specializat emotional si educational. Astfel, in cadrul proiectului se vor derula programe de suport scolar, de orientare scolara si consiliere. Copii care au cel putin un parinte plecat vor veni la centrul „Crestem Impreuna” si vor fi ajutati la teme, vor avea meditatii la materiile scolare la care intampina dificultati, se vor juca si vor fi implicati in activitati de petrecerea timpului liber intr-un mod care sa-I ajute in dezvoltarea lor socio-emotionala. De asemenea va fi facilitata comunicarea permanenta cu parintii plecati. In cadrul acestui proiect sunt vizate si persoanele in grija carora au ramas copiii, in acest fel vor fi activitati de consiliere pentru parintii ramasi acasa sau persoanele care au grija de copii.
Beneficiari:
30 de copii care au parintii plecati la munca in strainatate
Durata Proiectului:
9 luni
Echipa de Proiect:
Coordonator proiect, Psiholog - Desfăşoară activităţile prevăzute în proiect cu beneficiarii (copii, adulţi) cu respectarea principiilor organizaţiei şi a interesului superior al copilului; Realizează dosarele de caz potrivit cerinţelor din cadrul proiectului, planuri individuale de intervenţie şi rapoarte periodice de reevaluare a situaţiei beneficiarilor;Asigură evidenţa cazurilor prin întocmirea dosarelor şi utilizarea instrumentelor de înregistrare specifice proiectului; Redactează rapoarte de activitate potrivit responsabilităţilor care decurg din proiect; Psihopedagog -Desfăşoară activităţile prevăzute în proiect cu beneficiarii (copii, adulţi) cu respectarea principiilor organizaţiei şi a interesului superior al copilului;Întocmeşte fişe psihopedagogice individuale pentru copiii care frecventează cursurile şcolare şi rapoarte periodice de evaluare a situaţiei şcolare a copiilor; Organizarea de activități educaționale: activități de tip “Școală după școală”pentru minim 20 de copii/anual și meditații săptămânale pentru minim 10 copii/anual. Copiii care participă la activitățile tip “Școală după școală” vor beneficia de masa zilnică.
Persoana de legatura:
Irina Hazincop, Telefon: 0731.834.729, Email: irina.hazincop@salvaticopiii-iasi.ro.
Link Oficial:
www.salvaticopiii-iasi.ro
Obiectiv Financiar:
27000 RON
Susţine

Ambasadori proiect:

Dana Fighiuc
fiecare copil merita sa fie fericit iar daca un gest al tau poate aduce un zambet pe chipul unui copil, te vei simti minunat
Ioana Nistor
”Toți copiii lumii au o prospețime cuceritoare, toți alternează râsul cu plânsul, toți râd la soare, toți îndrăgesc mișcarea și jocul, toți ard de curiozitate”(Marcus Solomon)- trebuie doar iubiți: cu afecțiune, atenție și prezență, cu apreciere și acceptare, cu limite și protecție, cu valori și experiențe de viață care să le dea încredere în ei. Impactul plecării părinţilor asupra bunei dezvoltări a copiilor şi nevoile pe care aceştia le au- în special cele emoționale- în perioada lipsei de îngrijire parentală este unul negativ, fără doar și poate. Centrul educațional Salvați Copiii Iași prin care se oferă protecţie şi educaţie pentru copiii afectaţi de migraţia părinților pentru muncă în străinătate este un stâlp al încrederii în sine atât de valoros și util acestor copii care cresc fără a avea șansa de a-și activa resursele psihologice necesare pentru a gestiona, a depăși și a se adapta la realitatea cu care se confruntă. Te invit să fii bun, generos, să dăruiești și să-i contaminezi pe copiii cu care lucrăm de bucuria pe care tu o trăiești zi de zi! Eu promit să-ți strâng mâna și să-ți mulțumesc pentru veselia ce le-ai oferit-o lor, copiilor! Proiectul poate continua în funcție de resursele pe care reușim să le mobilizăm de la donatori- e o invitație la conștientizare și apoi asumare a unei călătorii care nu e ușoară, însă care, sunt convinsă, poate face diferența în viața acestor copiii.
George Alin Radu
Am ales sa fiu Ambasador al Organizatiei Salvati Copiii pentru ca am simtit ca vreau sa fac asta. Am fost si eu copil, si stiu cat de importanta este educatia in viata lor. Mi se pare ca este amanuntul esential care poate schimba o societate, in rau sau in bine. Asa ca n-am stat pe ganduri, am refuzat sa privesc doar si sa judec, si am intrat in hora. Dincolo de eventualele nevoi materiale, care, intr-un fel sau altul, ar putea fi acoperite in anumite cazuri, pe anumite perioade de timp, educatia mi se pare cea mai mare problema. Ma implic in primul rand pentru ca simt asta. Daca implicarea mea poate fi luata drept exemplu, cu atat mai bine. Daca ar urma si alte persoane publice exemplul, ar fi de-a dreptul ideal. Am ales sa sustin campania pentru ca intotdeauna am avut o relatie speciala cu copiii din jurul meu. Stiu cum este sa lupti din greu pentru ceea ce iti doresti, sa intampini obstacole si, cu toate acestea, sa mergi mai departe, dar nu pot sa imi imaginez cum este pentru acesti copii care, inainte sa afle ce inseamna viata, sunt nevoiti sa lupte pentru ea. Imi doresc foarte mult sa ii ajut sa castige aceasta lupta si sa aiba o sansa la o viata normala! Sper ca cei care ma sustin sa se alature in numar cat mai mare cauzei copiilor.
Agache Maria-Alexandra
Doresc sa fiu ambasador deoarece cred in zambetul si potentialul copiilor.

Susţinători proiect:

#SusţinătorTip donatieSumă
1Gheorghica Doinasumă fixă200
Distribuie: