Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilitati

Detalii proiect:

Obiectiv 19,200 RON 33,590 RON
Nume Proiect:
Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilitati
Organizatie:
Fundația Serviciilor Sociale Bethany
Descrierea Proiectului:
Denis are 9 ani și a făcut primii pași. Pe când avea 4 luni, medicii i-au pus un diagnostic greu - tetrapareză spastică, formă severă și hipoplazie oculară. Altfel spus, imposibilitatea de a merge și de a distinge clar obiectele din jur. De atunci, fiecare nouă zi a adus pentru părinții lui aceeași provocare – să-și păstreze încrederea în viitor. Denis și tatăl său vin împreună la terapie în fiecare săptămână. După 3 ani de drumuri într-un mijloc de transport supraaglomerat, de la 30 de kilometri depărtare de oraș, Denis a învățat să meargă. Mai întâi de-a bușilea, ca un nou-născut, apoi, în picioare, cu sprijin. Pentru Denis și familia sa, aceștia sunt primii pași spre un viitor mai optimist. Denis este unul dintre cei 30 de copii care beneficiază lunar de terapie recuperatorie gratuită. Centrul de recuperare este spațiul în care copiii cu dizabilități descoperă posibilități nelimitate. La orele de terapie “nu pot” se transformă în “bravo, vezi că ai reușit? Bate palma!”. Pentru că de 6 ani, de când am deschis centrul, am înțeles că dizabilitatea este mai degrabă despre ceea ce pot face copiii, având sprijinul specializat al terapeuților și mediul propice pentru a evolua, și mai puțin despre piedicile din calea dezvoltării lor. Un exercițiu de optimism și determinare pe care-l facem zi de zi și în a cărui finalitate continuăm să credem, încurajați de reușitele copiilor cu care lucrăm.
Beneficiari:
Grupul țintă este constituit din 30 copii cu dizabilități neuro-psiho-motorii și familiile acestora aflate în situații dificile.
Durata Proiectului:
6 luni
Echipa de Proiect:
Logopedul realizează examinarea complexă a copilului și stabilește diagnosticul, elaborează și aplică programele de recuperare și terapie în funcție de diagnostic. Kinetoterapeutul stabilește planul de tratament specific, obiectivele specifice, programul de lucru și modul de desfășurare în vederea educării sau reeducării unor deficiențe, prevenirea sau recuperarea unor dizabilități neuro-motorii, utilizează tehnici, exerciții, masajul și procedee conform conduitei terapeutice și obiectivelor fixate, stabilește programul de kinetoterapie care este urmat acasă de pacient și instruiește aparținătorii în aplicarea acelui program.
Persoana de legatura:
Andreea Istrate, specialist PR&Fundraising, telefon 0767573293, e-mail andreea.istrate@bethany.ro
Link Oficial:
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/FundatiaBethany/ , website: http://bethany.ro/iasi/
Obiectiv Financiar:
19200 RON
Susţine

Ambasadori proiect:

Acest proiect nu are ambasadori

Susţinători proiect:

#SusţinătorTip donatieSumă
1Mihai Mocanusumă fixă100
2Adriana Asumă fixă300
Distribuie: