Bursele iOSiF

Detalii proiect:

Obiectiv 12,000 RON 7,820 RON
Nume Proiect:
Bursele iOSiF
Organizatie:
Fundatia Iosif
Descrierea Proiectului:
Bursele iOSiF fac parte integrantă dintr-un proiect mai amplu al Fundației Iosif, Give your DREAMS the wings to FLY ! Demarat în urmă cu doi ani, acesta își propune să răspundă nevoii de educație și formare a tinerei generații. Nu avem în vedere educația formală, care se întâmplă oricum în mediul instituțional, ci pe cea nonformală în sensul dezvoltării de abilități de viață independentă, esențiale unei integrări de succes a individului în societatea modernă aflată în continuă transformare. Proiectul a demarat în luna septembrie 2016 și își propune să ofere șansa la o educație de calitate copiilor și tinerilor proveniți din familii dezavantajate socio-economic. Astfel, începând cu anul 2016, 11 tineri au beneficiat de burse din partea Fundației Iosif pentru continuarea studiilor postliceale/universitare și de suport de specialitate în vederea dezvoltării lor personale, în acord cu propriile interese și cu realitatea socio-economică din România, și nu numai. O altă grupă de 13 copii, elevi ai școlilor gimnaziale "Ion Neculce" și "Virgil Madgearu" Iași beneficiază săptămânal de ajutor la teme, instruire interactivă și cu un design atractiv pentru folosirea calculatorului, a informației digitale, educație pentru un stil de viață sănătos (cursuri de dans, consultații medicale gratuite) și alte activități social educative și de petrecere a timpului liber. Pentru realizarea acestor activități, recrutăm și formăm tineri care devin voluntari în cadrul proiectului. În prezent numărul voluntarilor stabili și pe care ne putem baza oricând este de 6, toți elevi de liceu în clasa a X-a. Ne propunem dezvoltarea proiectului prin mărirea numărului de beneficiari și de servicii educaționale oferite. Rezultate: • 10 copii aflați în risc de abandon școlar vor finaliza anul școlar; • 10 voluntari, elevi de liceu, vor beneficia de sprijinul unui mentor în raport de 1:1 pentru dezvoltarea personală în acord cu propriile aptitudini și interese; • 12 tineri proveniţi din familii defavorizate din municipiul Iași și zonele rurale din vecinătatea acestuia, vor beneficia de burse pentru continuarea studiilor liceale/universitare în anul școlar 2018-2019; • 1 mini-curs de dezvoltare personală de care vor beneficia bursierii. Valori promovate: egalitatea de șanse, excelența în educație, preocuparea față de semeni.
Beneficiari:
• 10 elevi (clasele V-VIII) de la școlile gimnaziale ”Ion Neculce” și ”Virgil Madgearu” proveniți din medii defavorizate; • 10 elevi de la Liceul Tehnologic Economic ”Virgil Madgearu” Iași, voluntari în cadrul proiectului; • 12 bursieri din învățământul liceal/universitar, diferite specializări și voluntari în cadrul proiectului.
Durata Proiectului:
12 luni, pe parcursul anului scolar/universitar 2018-2019
Echipa de Proiect:
Plămădeală Claudiu – coordonator proiect – coordonează activitățile, monitorizează indicatorii, menține legătura cu sponsorii/colaboratorii, asigură finanțarea activităților și vizibilitatea lor, asigură partea de documentare/raportare/continuitate. Coordonator voluntari – selectează și instruiește voluntarii implicați în activitățile proiectului. Organizează echipele de voluntari și orarul lor. Monitorizează activitatea voluntarilor și asigură suport acolo unde este necesar. Asistent social/psiholog – Consiliere individuală și de grup cu părinții copiilor, după caz. Consiliere individuală și de grup cu cei 30 de beneficiari din proiect. Asaftei Emilia – Contabil – tot ce ține de management financiar. Voluntari: cei 10 elevi de liceu, bursierii iOSiF.
Persoana de legatura:
Plămădeală Claudiu Director Executiv Fundația Iosif 0751 112345 claudiu.plamadeala@fundatiaiosif.ro
Link Oficial:
www.fundatiaiosif.ro
Obiectiv Financiar:
12000 RON
Susţine

Ambasadori proiect:

Signea Mădălina
Cred în șansa unui viitor mai bun pe plan educațional al tinerilor care au posibilități limitate.
Afloarei Lavinia
Susțin proiectul ”Busele iOSiF”, deoarece oferă o șansă la educație și un viitor mai luminos unor tineri cu resurse financiare scăzute, dar cu un mare potențial.
Ana Baroi
Vreau sa pot contribui cat de putin la reinvierea sperantei unor tineri ce poate au uitat cum se simte bucuria.
Buinciuc Gabriela
Imi doresc sa fiu ambasador , deoarece vreau sa sustin initiativa Fundatiei Iosif de a oferi burse tinerilor care doresc să își continue studiile .
Botez Mihai
Vreau sa fiu ambasador deoarece sustin proiectul "Bursele iOSiF".
Bamboi Lavinia-Elena
Pentru ca luam parte la crearea unei legături între oameni din diferite domenii, cu diferite moduri de viaţă, care lucrează împreună pentru un scop comun.
Tofan Teo - Denis
Anii de facultate nu sunt cei mai ușori din viață, dar sunt dintre cei mai productivi. Afirm asta deoarece lucrurile pe care le dobândești acum sunt de mare preț pentru ceea ce urmează. Da, poți să tratezi cu ușurință acești ani și să nu faci mare lucru cu ei, dar ce să mai spunem atunci despre tinerii care ar vrea să facă mai mult cu viața lor și nu au cu ce (și mă refer la bani aici, nu la voință) ? Motivul pt care am ales să mă înscriu ca ambasador pentru Bursele iOSiF este pentru că vreau să acționez cu responsabilitate in viețile celor ce prețuiesc educația și să le dau o mână de ajutor ca să își urmeze visurile.
Doloi Bianca - Georgiana
Fiind studentă, în primul an, pot spune că sunt familiarizată cu nevoile tânărului ce se împrietenește cu anii de studii! Totodată, știu și ce înseamnă ca aceste nevoi să nu fie îndeplinite pe deplin, de aceea, am văzut înscrierea mea ca ambasador la Bursele iOSiF un mod prin care să contribui la îndeplinirea acestor nevoi, de această dată, nu ale mele, ci ale celorlalți!
Marin Ileana
Deoarece imi doresc sa ajut la fel cum am fost si eu ajutata.
Murariu Elena
Vreau sa sustin ceea ce directorul fundației Iosif a început, si anume , oferirea unor burse de studiu si elevilor de la liceu nu doar studenților
Hurmuzache Georgiana
Deoarece cu ajutorul educatiei putem deveni cineva in viata.

Echipe proiect:

1) OSF Team

Susţinători proiect:

Acest proiect nu are susţinători (directi)
Distribuie: