News

O vara din viața unui copil. Vara din viața unui adult.

iunie 30, 2017

„Vacanța mare”

Încă de când eram școlari, vara era tărâmul tuturor posibilităților, 3 luni care păreau că nu o să se sfârșească niciodată și că tot ce e mai frumos se va întâmpla în „vacanța mare”. În fața blocului, cu tot alaiul de prieteni sau la bunici, înconjurat de tot ce-i mai frumos.

Marius privește pe fereastră și încearcă parcă să prindă amintiri timpurii:  „Vacanțele mele de vară la țară, la bunici au rămas cele mai frumoase amintiri. Pe vremea aceea nu aveam internet, smartphone-uri, și nici nu visam la vacanțe în destinații din celălalt capăt al lumii. Televizor avea un vecin si era „alb-negru”. Nu erau posturi cu muzică sau desene animate. Ne adunam toți să vedem “Mugli și Balu”, la ora 19, înainte de știri. Îmi aduc aminte cu mare drag de mersul desculț, prin colb, de plimbările pe drum cu roaba, de mămăliga tăiată cu ața de papiotă, de scaldatul în gârla din vale și de fructele nespălate, pe care le mâncam direct din copaci.”

O vară din viața de adult

De niciunde, te trezești în viața de adult și încet, încet tabieturile tale se schimbă, verile la bunici devin scurte vizite de concediu. Apoi, intervine simțul responsabilității, față de tine, față de cei dragi, față de comunitatea în care trăiești. Însă implicarea se poate contopi armonios cu distracția. Te implici la Swimathon pentru că sufletul de copil încă mai tânjește după distracții, însă vocea de adult  îți spune că poți începe să construiești schimbări. „În ciuda faptului că suntem din ce în ce mai ocupați și uităm de lucrurile cu adevărat importante, am făcut totuși câțiva pași înainte în ceea ce privește evenimentele de strângere de fonduri. Cred că începem să conștientizăm responsabilitatea pe care o avem și importanța unor probleme cu care se confruntă cei mici. Suntem mai deschiși, mai implicați, acordăm o atenție mai mare acestor aspecte.” Marius Moraru, Project manager la QMOBILI

Distribuie: