News

Lucruri bune și gesturi de suflet

iunie 25, 2019

Anul acesta ne-am propus să luăm pulsul partenerilor noştri. Primul din cele trei interviuri l-am primit de la Maria Elena Apostol, directorul Allianz-Țiriac Sucursala Iași, care ne-a vorbit despre rolul în organizaţie şi în comunitate, programe de susținere comunitară, investiţie în oameni şi mulţumiri sufleteşti.

 

Echipa Swimathon: Mulţumim că ai rupt din timpul tău şi pentru că ai fost de acord să ne răspunzi la câteva întrebări. Poţi să ne spui câteva cuvinte despre tine?

 

 

Maria Elena Apostol: Numele meu este Maria Elena Apostol și sunt directorul Allianz-Țiriac Sucursala Iași. Împreună cu colegii mei reușim să protejăm în fiecare zi în mod activ calitatea vieții oamenilor. Mă caracterizează fairplay-ul în relația cu clienții și persoanele cu care interacționez. Pentru mine angajații mei sunt cel mai de preț activ. Rolul meu în organizație este de a investi în oameni, fie aceștia clienți, angajați sau parteneri, ofer mult și aștept reciprocitate.

 

În final cred că această este esență în viață, să fim mulțumiți de noi înșine, să nu avem prea multe regrete, să fim mândri de viața noastră și de copiii noștri.

 

 

Echipa Swimathon: Cum ai auzit de Swimathon?

 

Maria Elena Apostol: Am auzit de Swimathon de la Cristina Măzărel, fundraiser la Fundația Comunitară Iași, şi am îmbrățișat imediat ideea de a fi partener Gold al evenimentului. Este important că putem aduce schimbări în comunitatea în care trăim deoarece ne pasă de calitatea vieții și pentru că prețuim oamenii.

 

 

Echipa Swimathon: Care a fost principalul motiv care a hotărât participarea Allianz-Țiriac la Swimathon?

 

Maria Elena Apostol: Îmi place să mă implic în activități caritabile. Sprijin activitățile caritabile, sprijin intiaţivele care au ca scop integrarea persoanelor dezavantajate. Cu atât mai mult compania noastră Allianz Țiriac se implică în sponsorizarea evenimentelor importante și recunoaște sportul ca fiind o activitate educativă și sănătoasă.

 

 

Echipa Swimathon: În ce mod consideri că participarea la Swimathon vă ajută organizaţia şi ce beneficii vă aduce în rândul angajaţilor, companiei şi ţie personal?

 

Maria Elena Apostol: Swimathon ne-a oferit contextul cel mai potrivit pentru reconsiderarea sensului autentic al solidarității și generozității umane. Am pornit de la premisa că sensurile lui “a face bine” și “a fi bun” pot face diferența în comunitatea în care trăim și ne-am propus să făcem lucrurile bune să se întâmple. În mod “aplicat”, prin interacțiunea cu reprezentanții celor mai vulnerabile grupuri și categorii sociale, pe care oamenii, de regulă, grăbiți și preocupați de propriile reguli le ignoră. Beneficiile noastre la nivel individual și de echipă deopotrivă sunt reașezarea la locul cuvenit a valorilor cu adevărat importante și încărcarea cu energia bună ce ne permite să evoluăm. Pentru a continua să facem lucruri bune și gesturi de suflet.

 

 

Echipa Swimathon: Anul 8 de Swimathon vine cu noi provocări şi ne-ar ajută să ştim dinainte la ce se aşteaptă participanţii. Prin urmare, îndrăznim să te întrebăm cum vezi Swimathonul anul acesta şi care sunt așteptările organizaţiei de la participarea la Swimathon?

 

Maria Elena Apostol: Pentru noi este important nu numai să întindem o mâna de ajutor, ci și să atragem atenția asupra efectelor sociale ale sărăciei, lipsei de educație și problemelor de sănătate din comunitate. Totodată intenționăm să implicăm cât mai mulți colegi, colaboratori, parteneri și prieteni în acțiunile de îmbunătățirea a vieții acestora.

 

 

Echipa Swimathon: Ne bucurăm că vă avem alături şi ne-ar ajută câteva gânduri pentru viitor (doriți să oferiți un model de implicare pentru alte companii? Sau să produceți o schimbare pe termen lung prin implicarea în comunitate?)

 

Maria Elena Apostol: Vom promova, cu siguranță, implicarea echipei noastre în acțiunile acestui program de susținere comunitară, cu speranța că putem deveni un model de urmat. Nici nu putem face altfel. Esența activității pe care o desfășurăm, că asigurători, este, în fond, aceea a fi aproape și alături de oameni, în momentele care contează cel mai mult.

 

Distribuie: