News

Implicare în comunitate, creativitate şi dezvoltare sănătoasă

iulie 1, 2019

Anul acesta ne-am propus să luăm pulsul partenerilor noştri. Avem oameni tineri din companii ieşene care au ales să se implice în comunitate. Maria Pârvu, specialist Comunicare şi PR din cadrul CGM Software este un partener cu experienţă al Fundaţiei Comunitare Iaşi şi ne bucură faptul că şi-a extins implicarea şi către alte evenimente din cadrul organizaţiei noastre.

 

 

Echipa Swimathon: Mulţumim că ai rupt din timpul tău şi pentru că ai fost de acord să ne răspunzi la câteva întrebări. Poţi să ne spui câteva cuvinte despre tine?

 

Maria Pârvu este numele meu și mă implic în activitățile FCI de aproximativ 3 ani. Îmi place să ajut oamenii să își descopere adevăratul potențial și tocmai de aceea m-am implicat în activitățile pe care le organizați. Prima dintre ele a fost Fondul Ştiinţescu, la care am participat ca jurat, și unde am putut să trasez destul de clar care este potențialul comunității în care trăim.

Cred  în comunitatea Ieșeană și în potențialul de dezvoltare pe care îl are, astfel că majoritatea acțiunilor pe care le fac sunt în acestă direcție. Dorința de a ajuta cât mai mult comunitatea din care fac parte am regăsit-o și la colegii mei de la CGM  Software și tocmai de aceea lucrez împreună cu aceștia de aproximativ 2 ani.  Aici sunt omul care face lucrurile să se întâmple și să prindă contur, iar colegii sunt mereu entuziasmați să descopere proiectele interesante în care se mai pot implică.

 

 

Echipa Swimathon: Cum ai auzit de Swimathon?

 

Maria Pârvu: Prima dată am aflat de acest eveniment  de la colegii mei, care au participat la ediția din 2017, de unde au rămas inspirați și m-au rugat să  fac tot posibilul să  poată participa și anul următor.

Evenimentul mi s-a părut inovativ și îndrăzneț deoarece înotul nu este promovat la fel de mult ca celelalte sporturi, deși este unul dintre cele mai sănătoase activități. Iar ideea de a strânge fonduri cu ajutorul unui astfel de eveniment este una inovativă.

 

 

Echipa Swimathon: Care a fost principalul motiv care a hotărât participarea CGM Software la Swimathon?

 

Maria Pârvu: Implicarea în comunitate într-un alt mod cred că a fost primul imbold care ne-a făcut să spunem da unei astfel de inițiative.

 

 

Echipa Swimathon: În ce mod consideri că participarea la Swimathon vă ajută organizaţia şi ce beneficii vă aduce în rândul angajaţilor, companiei şi ţie personal?

 

Maria Pârvu: Participarea la Swimathon, ne ajută în primul rând la strângerea de fonduri pentru cauza pe care o vom susține anul acesta. Unul dintre cele mai mari beneficii este faptul că putem organiza diferite  activități de strângere de fonduri unde ne putem pune creativitatea în acțiune și unde putem să implicăm echipele să lucreze împreună. Cât despre implicarea mea, cel mai mare beneficiu este challenge-ul cu care vine un astfel de eveniment în găsirea diferitelor modalități de a implica echipa din care fac parte.

 

 

Echipa Swimathon: Anul 8 de Swimathon vine cu noi provocări şi ne-ar ajută să ştim dinainte la ce se aşteaptă participanţii. Prin urmare, îndrăznim să te întrebăm cum vezi Swimathonul anul acesta şi care sunt așteptările organizaţiei de la participarea la Swimathon?

 

Maria Pârvu: Motivul pentru care continuăm să ne implicăm în acțiunile lansate de către FCI, este unul destul de simplu: Vrem să ajutăm comunitatea din care facem parte să se dezvolte. Astfel, prin implicările noastre active, vrem să  oferim elementele necesare pentru o dezvoltare sănătoasă. Dacă noi ne implicăm și oferim, atât din timpul cât și resursele noastre, ne-ar plăcea ca acest lucru să ia amploare și să  încurajăm trendul inițiat de către Swimathon în cauzele comunității noastre.

 

 

Echipa Swimathon: Ne bucurăm că vă avem alături şi ne-ar ajuta câteva gânduri pentru viitor (doriți să oferiți un model de implicare pentru alte companii? sau să produceți o schimbare pe termen lung prin implicarea în comunitate?)

 

Maria Pârvu: Ne bucurăm și noi că există în Iași o asociație care oferă contextele în care companiile se pot  implica și ajută comunitatea din care facem parte.  Noi credem că fiecare implicare aduce un plus în scopul  enunțat de către FCI și suntem mândri că putem ajută ideile voastre să se întâmple.

 

Distribuie: