News

Cu Andrei Postolache la SWIMATHON

aprilie 19, 2019

Până să iasă turele de bazin în aer liber, echipa SWIMATHON și-a propus să stea de vorbă cu mai mulți participanți la cel mai mare eveniment de fundraising prin înot. Au înotat, au scris proiecte, au susținut, au fost ambasadori, toți au ceva în comun… au ajutat. Le-a păsat, s-au implicat, au pus umărul la schimbare și acum i-am întrebat cum a fost? Care e de fapt experiența SWIMATHON? Astăzi vorbim cu Andrei Postolache.

 

Cum ai aflat de Swimathon?

Am aflat chiar înainte de prima ediție, de la echipa FCI, știam că se pregătește. Mi s-a părut o idee bună de la început și m-am bucurat să văd cât de bine a ieșit din prima. Unu că FCI a putut organiza bine și doi, că exista un public pentru asta în Iași.

 

Când și cum a fost primul tău contact cu Swimathon?

Am participat cu un proiect și cu o echipă de înotători pentru a susține acel proiect. Adunam bani pentru un laser cutter la Hackerspace și suma adunată la Swimathon, deși nu a acoperit integral costurile, a fost decisivă, mai mult de jumătate, fără ea nu am fi avut nicio șansă. Am mai strâns după aia și din alte surse și Hackerspace are acum un laser cutter. 

 

Cât de greu a fost să realizezi un proiect și să-l înscrii la Swimathon?

Nu a fost greu, adică nu e nimic neașteptat, câteva câmpuri de completat, o pagină de proiect. Dacă ai un proiect clar și știi ce vrei, atunci înscrierea la Swimathon e o chestiune de o jumătate de oră, o oră. Dacă nu știi ce vrei, atunci va dura mai mult, dar e bine oricum, că te forțează să-ți răspunzi la niște întrebări la care ar trebui să ai un răspuns înainte de a te apuca să strângi bani. 

 

Cum a fost interacțiunea cu echipa de organizare?

Facilă, ușoară, eficientă. Oameni faini toți.

 

Care a fost cea mai mare bucurie/satisfacție avută în urma participării tale la eveniment?

E foarte frumoasă experiența în sine, pregătirea, antrenamentul ca să poți face turele de bazin, competiția, efortul, suporterii, toată ziua aia de acolo e… foarte cum trebuie. Și sigur, după aia dacă reușești să aduni bani pentru o cauză la care ții, bucuria e cu atât mai mare, pentru că simți că ai și făcut ceva pentru asta.

 

Care crezi că este impactul pe care îl are un asemenea eveniment în comunitate?

Dincolo de impactul concret, că multe proiecte au fost finanțate și chestii bune s-au întâmplat, eu personal cred că dă un exemplu bun că “se poate”, încurajează oamenii să se mobilizeze și să se organizeze în susținerea cauzelor care contează pentru ei. Odată ce susții un proiect la Swimathon, parcă ți se deschid ochii puțin și ai mai mult curaj să te implici și în alte inițiative comunitare. 

 

Gânduri de final/îndemn/dorințe pentru viitor.

Recomand oricui are un proiect în care crede să arunce un ochi să vadă dacă nu cumva Swimathon ar fi vehicolul cel mai potrivit pentru el, pentru că e o oportunitate bună.

Distribuie: