Ieșenii sunt schimbarea la cea de a 6-a ediție Swimathon

By Fundatia Comunitara | iulie 17, 2017 | Uncategorized

Începând de astăzi, 14 martie, ieșenii pot înscrie proiectele la Swimathon 2017, ce va avea ca tematică: „Keep calm and raise money”. Comunitatea ieșeană este încurajată să-și hrănească spiritul altruist și să vină cu inițiativa ce va aduce schimbarea în orașul nostru.

Anul trecut, ediția a 5-a Swimathon a găzduit un spectru larg de idei creative născute din dorința schimbării: „The Gardenere Jazz Festival”, „Burtică plină și minte agilă”, „Școala Mobilă”, „START: Program de Burse pentru copii din mediul rural”, „Fondul Științescu”, „Căsuța dintre coline” etc.

Ce este Swimathon?

Swimathon este un mecanism de fundraising, prin care ieșenii participă la implementarea proiectelor inițiate de ieșeni. Arată ca o competiție de înot, dar este un prilej de participare și auto-determinare. Ieșenii activi își creează ei înșiși realitatea. Nu vine realitatea peste ei, vin ei, cu ideile și nevoile lor, în realitate. Proiectele personale devin realitatea tuturor.

Cum funcționează?

  1. În prima perioadă organizațiile non-guvernamentale și grupurile de inițiativă vor înscrie cauzele și proiectele pe care îți vei dori să le susții.
    2. Mai apoi, se formează echipele care în ziua evenimentului vor înota, timp de 50 de minute, cât pot ei de mult pentru cauza cea mai dragă lor.
    3. Ultima etapă e cea de înscriere a susținătorilor. Atunci vei putea încuraja echipa favorită oferind fie o sumă de bani pentru fiecare lungime de bazin înotată de aceasta, fie o sumă fixă.

Anul acesta, Swimathon, ediția „Keep calm an raise money” se va desfășura conform calendarului:

  •  14 martie- 28 aprilie – perioada de înscriere a proiectelor: „Keep calm and write ideas”;
  • 29 aprilie – 19 iunie – perioada de înscriere a înotătorilor: „Keep calm and raise money”;
  • 29 aprilie – 1 iulie – perioada de înscriere a susținătorilor: „Keep calm and donate”
  • 1 iulie – Swimathon 2017, cea de a 6-a ediție.

Swimathon în ultimele 5 ediții

Experiența Swimathon în cifre cheie. Cele cinci ediții au mobilizat de la donatori individuali și companii 590000,42 lei pentru 90 de proiecte locale, demers în care au participat 1044 de înotători și s-au implicat 5.000 de donatori. Ziua evenimentului a reunit în cele cinci peste 5.000 de persoane și a adus la un loc peste 90 de companii locale, majoritatea și cu angajații proprii, dragon city cheats for gems entități media, peste 50 de ONG-uri și grupuri de inițiativă, persoane publice, familii, liceeni și studenți, precum și instituții administrative de stat.

Puteți afla mai multe detalii accesând site-ul oficial: http://swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro/ sau pagina de Facebook https://www.facebook.com/swimathon.iasi/ .

 

&nbs