ABCivic – App cu solutii si puteri cetatenesti

Detalii proiect:

Obiectiv 8,400 RON 8,670 RON
Nume Proiect:
ABCivic - App cu solutii si puteri cetatenesti
Organizatie:
Asociatia CIVICA
Descrierea Proiectului:
IRealizam ABCivic - App cu solutii si puteri cetatenesti ca sa: A. gasesti: - solutii si harti de parcurs pentru cele mai des intalnite probleme cetatenesti; B. intri in contact: - cu alte persoane care se confrunta cu o problema asemanatoare cu a ta; - cu oameni care au solutii sau idei pentru rezolvarea problemei pe care o intampini; - cu specialisti care sa-ti ofere consiliere. C. organizezi: - campanii pentru rezolvarea problemelor cu care te confrunti tu si comunitatea ta [ABCivic - bonus]. intelegi: • cum functioneaza institutiile statutului: ce atributii si obligatii au fata de cetateni & ce drepturi si obligatii ai tu, ca cetatean. Activitati principale: • Colectarea celor mai des intalnite probleme cetatenesti (chestionar si focus-grup) - o luna; • Documentarea de solutii si harti de parcurs pentru cele mai des intalnite probleme cetatenesti - 3 luni; • Centralizarea si sistematizarea informatiilor privind functionarea institutiilor statului, a drepturilor si obligatiilor cetatenesti - 3 luni; • Realizarea aplicatiei ABCivic: analiza nevoie, proiectare, implementare, testare si lansare - 6 luni.
Beneficiari:
Orice cetatean din Romania.
Durata Proiectului:
6 luni (15 iulie 2017 - 15 ianuarie 2018) de la analiza nevoii pana la lansarea aplicatiei ABCivic - App cu solutii si puteri cetatenesti
Echipa de Proiect:
Alexandrina Dinga: coordonator proiect; Oana Olariu: realizare concept creativ, specialist comunicare; Elena Racu: documentare solutii, specialist comunicare; Iulian Boia: documentare solutii, antreprenor; Simona Calapodescu: documentare solutii, jurist; Raluca Onufreiciuc: documentare solutii, avocat; Echipa tehnica: 5 persoane.
Persoana de legatura:
Alexandrina Dinga, Telefon: 0742.564637, E-mail: alexandrina.dinga@asociatiacivica.ro
Link Oficial:
www.asociatiacivica.ro
Obiectiv Financiar:
8400 RON
Susţine

Ambasadori proiect:

Ruxandra Zaharia
Cred cu tarie ca doar prin implicarea noastra putem avea o tara ca afara. Adica o tara in care cetatenii pot interactiona usor cu administratia publica, se pot implica activ in rezolvarea situatiilor care nu aduc beneficii pentru comunitate si ajuta autoritatile sa devina mai eficiente, mai moderne. Cred in oamenii care misca lucrurile in (mai) bine, asa cum sunt cei de la CIVICA si in proiectele care aduc un plus valoare comunitatilor, asa cum este ABCivic, prima aplicatie din Romania menita sa aduca mai aproape administratia publica si cetateanul. Bazata pe activismul civic si pe centralizarea rapida a problemelor, ABCivic va oferi solutii pentru situatiile identificate de cetateni, ii va ajuta pe acestia sa isi cunoasca mai bine drepturile, responsabilitatile, sa afle care sunt rolurile diferitelor institutii publice si, intr-un final, va determina administratia locala sa-si eficientizeze activitatea, tinand cont de feedback-ul primit de la ieseni. Haideti sa nu mai fim orasul/tara lui “las-o, ba, ca merge si asa” sau “oricum nu se schimba nimic”. Haideti sa schimbam noi lucrurile in (mai) bine. Pentru ca, pana la urma, schimbarea vine de la noi.
Elena Racu
Aș vrea să se reinveteze felul în care oamenii interacționează între ei, și, mai ales, să fie reinventate interacțiunile cu instituțiile, în așa fel încât balanța puterii să încline către cetățeni. Prin urmare, mi-am propus să contribui la implementarea primei aplicații românești prin care să ne organizăm și să rezolvăm problemele de care dăm cu capul, ca cetățeni. ABCivic va oferi soluţii şi hărţi de parcurs pentru cele mai des întâlnite probleme cetăţeneşti. Cele mai bogate orașe și țări sunt cele în care cetățenii „își fac de cap”, experimentează, se implică, împing instituțiile să devină mai eficiente, mai prietenoase și mai deschise. Doar colaborativ vom reuși să creștem tonusul civic și să schimbăm raportul de forță dintre instituții și cetățeni.
Rotberg Iavi
Ajut la implementarea aplicației ABCivic, care va oferi hărți cu soluții pentru diverse probleme cetățenești. Este un proiect care se va adresa tuturor și va debloca inițiativa și acțiunea în România, împuternicind cetățenii simpli. Mai multe detalii aici: http://asociatiacivica.ro/2017/05/18/abcivic-o-aplicatie-cu-solutii-si-puteri-cetatenesti-pentru-romani-hai-sa-punem-pariu/
Mircea Meriacri
Pun umărul la dezvoltarea aplicației ABCivic din 3 motive: 1. Cei cărora chiar le pasă de lucrurile care se întâmplă în comunitate sunt, din nefericire, destul de puțini, asta dacă ne uităm la totalul unei populații. Mai mult decât atât, cei care reacționează în urma unor probleme identificate sunt și mai puțini. În mod cert, pentru a opri acest șir logic descendent e nevoie de un „dirijor” care să dea tonul atunci când trebuie. 2. Experiența implicării în rezolvarea problemelor comunității mă determină să apelez la două constatări mai vechi: a. Atunci când am încercat să rezolv de unul singur o problemă, ori am eșuat, ori am consumat destul de mult timp și energie pentru a asista la un deznodământ fericit. b. Atunci când am găsit și alți „camarazi de suferință” lucrurile au devenit dintr-o dată mai simple. Eforturile s-au împărțit, iar presiunea pe care o puteam exercita a crescut proporțional. 3. Iașul este unul dintre cele 3 orașe mari din provincie care, din păcate, aleargă alături de celelalte la un maraton clasic având o proteză în locul unui picior. E cazul să nu mai șchiopătăm în tentativa noastră de a deveni o comunitate civilizată. Haideți să să lăsăm la o parte motivul conflictului dintre ciobani din Balada Miorița și să ne comportăm ca niște cetățeni europeni adevărați!
Corina Barbaros
Susţin anul acesta ABCivic, proiectul echipei CIVICA, pentru că tehnologia ar trebui să fie mult mai prezentă în administraţia publică. Odată creată o astfel de aplicaţie, bazată pe activismul civic al ieşenilor şi pe centralizarea rapidă a problemelor din comunitate, administraţia locală nu va avea altă opţiune decât să ţină cont de implicarea cetăţenilor şi să utilizeze aplicaţia pentru o activitate administrativă mai eficientă.
Alexandrina Dinga
Susțin proiectul ABCivic – app pentru ca noi, cetățenii, prin folosirea noilor tehnologii să se putem implica mai ușor în rezolvarea unor probleme care ne afectează. Cred că ABCivic este un ”echipament” pe care oricine trebuie să-l aibă a îndemână. Fie că ne dorim identificarea unor soluții punctuale la probleme din comunitate, a unor hărți de parcurs pentru anumite nevoi, fie că ne dorim să intrăm în legătură cu cetățeni care au nevoi similare, să comunicăm cu specialiști, să știm cum funcționează anumite instituții sau, pur și simplu, pentru că vrem să ne cunoaștem drepturile și reponsabilitățile mai bine. Te invit alături de noi să facem prosibil acest produs civic cât mai repede și să devenim cetățeni mai puternici. Nu te încrede în iluzia că ”altcineva e acolo și face și pentru mine”. Dacă vrem să reușim, trebuie să ne implicăm cu toții mai mult. Participarea face totul posibil. Mulțumesc!
Andrei Olarasu
Exista atatea probleme in comunitate pe care noi ca cetateni le-am putea rezolva, daca am avea acces mai usor la informatiile necesare si daca ne-am implica mai mult! Avem nevoie de o aplicatie precum ABCivic, si de aceea doresc sa ma implic, cum pot, pentru a ajuta proiectul sa se intample.
Moisă Mădălina
Imi doresc să devin ambasador pentru că vreau să contribui la dezvoltarea unui proiect care să ajute la dezvoltarea comunității ieșene. Am ales să fiu ambasador pentru proiectul ABCivica al asociației CIVICA întrucât cred cu tărie că această asociație poate aduce schimbări majore în comunitatea în care eu am crescut, m-am dezvoltat și pe care vreau să o văd și eu la rândul meu cum crește și se dezvoltă. Consider că într-o lume a rapidității, unde informația circulă de la un singur om la o comunitate întreagă în doar câteva secunde ABCivic reprezintă app-ul perfect care să ne țină conectați și la problemele Iașului. Poate că nu avem timp să contribuim fizic la schimbarea Iașiului, dar un minut într-o zi găsim pentru a comunica proactiv, iar cu ajutorul acestei aplicații primul pas va fi deja făcut, ce va trebui noi să facem ulterior, este să punem ABCivic în lista cu platforme de socializare unde ne place sau nu să recunoaștem pierdem timp prețios. Timp pe care il putem petrece aici cu folos. Pe langă toatea astea, ABCivic poate deveni cu ușurința locul virtual unde comunitatea ieșeană își dă intâlnire și contribuie împreună la dezvoltarea acestui oraș. În plus, cred mai presus de orice că dacă ne dorim o schimbare, aceasta trebuie să pornească de la noi, folosindu-ne si de cele mai mici gesturi. Și cred că și asta urmărește și Asociația CIVICA.
Iulian Boia
Cred foarte mult in ideea proiectului propus de CIVICA si mi-as dori ca iesenii sa aiba instrumentul asta modern de interactiune cu administratia orasului, ca sa poata rezolva problemele de interes comun intr-un mod simplu si eficient. Daca vrem un oras mai placut, avem nevoie de cetateni mai implicati, iar ABCivic poate reprezenta o solutie in directia asta si trebuie sa punem ideea in aplicare.

Echipe proiect:

1) Swim Dreams

Susţinători proiect:

Acest proiect nu are susţinători (directi)
Distribuie: