Despre Swimathon Iași

Swimathon este un mecanism de fundraising, prin care ieșenii participă la implementarea proiectelor inițiate de ieșeni. Arată ca o competiție de înot, dar este un prilej de participare și auto-determinare. Ieșenii activi își creează ei înșiși realitatea. Nu vine realitatea peste ei, vin ei, cu ideile și nevoile lor, în realitate. Proiectele personale devin realitatea tuturor.

Cum să-ți oferi experiența pe care vrei s-o trăiești:

1. În prima perioadă organizațiile non-guvernamentale și grupurile de inițiativă vor înscrie cauzele și proiectele pe care îți vei dori să le susții.
2. Mai apoi, se formează echipele care în ziua evenimentului vor înota, timp de o oră, cât pot ei de mult pentru cauza cea mai dragă lor.
3. Ultima etapă e cea de înscriere a susținătorilor. Atunci vei putea încuraja echipa favorită oferind fie o sumă de bani pentru fiecare lungime de bazin înotată de aceasta, fie o sumă fixă.

Banii strânși vor fi folosiți pentru a susține cauzele și proiectele înscrise în competiție

Fundația Comunitară Iași (FCI) se angajează să colecteze sumele de bani mobilizate, din care va reţine un procent de 10% pentru costurile de organizare. În baza unui contract de finanţare, se asigură că aceste sume ajung la cauzele și proiectele înscrise în concurs, apoi monitorizează implementarea lor și evaluează rezultatele.