Pasiunile prind forma!

Pasiunile prind forma!
Asociatia Lindenfeld
Descrierea Proiectului:
Copiii institutionalizati au suferit trauma abandonului si a separarii de familie si se simt singuri, descurajati, vinovati, incapabili, fara valoare si fara viitor. Stresul constant la care au fost supusi le afecteaza capacitatea de invatare, de concentrare si de relationare. De aceea ne dorim sa le oferim acestor copii experiente frumoase in afara centrelor care sa contribuie la cresterea stimei de sine, integrarea lor sociala si dezvoltarea personala si la formarea deprinderilor de viata. Vrem sa organizam iesiri educative la teatru, film, muzee, parcuri de aventura, spatii de joaca etc. si cursuri vocationale (canto, desen, chitara, dans, teatru etc.) pentru a-i sprijini si a-i ajuta sa-si descopere pasiunile. Astfel copii vor capata incredere in ei, vor invata sa se poarte in societate, isi vor dezvolta abilitatile la cursurile vocationale si isi vor descoperi noi pasiuni si poate chiar viitoare cariere (ex: fotografie, teatru, muzica, design grafic, pictura etc.), isi dezvolta abilitatile de socializare, de comunicare si de lucru în echipa, descopera si devin mai constienti de lumea din jurul lor.
Beneficiarii proiectului sunt 150 de copii si tineri institutionalizati si din medii defavorizate, inscrisi in sistemul de protectie a copilului in judetul Iasi. Ei au intre 4 si 19 ani si sunt beneficiari ai sistemului de protectie sociala de stat. Copiii urmeaza scoli normale sau speciale, dar au mari lacune in invatare si sunt deseori marginalizati de colegi si foarte vulnerabili, cazand prada foarte usor tentatiilor si pericolului de a abandona scoala.
Durata Proiectului:
8 luni, octombrie 2019 - mai 2020
Echipa de Proiect:
Emilia Mocan - coordonator national. Monitorizare implementare proiect, comunicare, raportare; 1 coordonator proiect - Coordonare voluntari, cautare oportunitati de iesiri, cursuri, organizare si logistica iesiri si cursuri, solicitari si aprobari.
Persoana de legatura:
Emilia Mocan, e-mail emilia@ajungemmari.ro, telefon 0753030815.
Link Oficial:
Obiectiv Financiar:
Susţine

Ambasadori proiect:

Acest proiect nu are ambasadori

Susţinători proiect:

Acest proiect nu are susţinători (directi)