Bursele iOSiF

Bursele iOSiF
Fundatia Iosif
Descrierea Proiectului:
Bursele iOSiF fac parte integrantă dintr-un proiect mai amplu al Fundației Iosif, Give your DREAMS the wings to FLY ! Demarat în urmă cu doi ani, acesta își propune să răspundă nevoii de educație și formare a tinerei generații. Nu avem în vedere educația formală, care se întâmplă oricum în mediul instituțional, ci pe cea nonformală în sensul dezvoltării de abilități de viață independentă, esențiale unei integrări de succes a individului în societatea modernă aflată în continuă transformare. Proiectul a demarat în luna septembrie 2016 și își propune să ofere șansa la o educație de calitate copiilor și tinerilor proveniți din familii dezavantajate socio-economic. Astfel, începând cu anul 2016, 11 tineri au beneficiat de burse din partea Fundației Iosif pentru continuarea studiilor postliceale/universitare și de suport de specialitate în vederea dezvoltării lor personale, în acord cu propriile interese și cu realitatea socio-economică din România, și nu numai. O altă grupă de 13 copii, elevi ai școlilor gimnaziale "Ion Neculce" și "Virgil Madgearu" Iași beneficiază săptămânal de ajutor la teme, instruire interactivă și cu un design atractiv pentru folosirea calculatorului, a informației digitale, educație pentru un stil de viață sănătos (cursuri de dans, consultații medicale gratuite) și alte activități social educative și de petrecere a timpului liber. Pentru realizarea acestor activități, recrutăm și formăm tineri care devin voluntari în cadrul proiectului. În prezent numărul voluntarilor stabili și pe care ne putem baza oricând este de 6, toți elevi de liceu în clasa a X-a. Ne propunem dezvoltarea proiectului prin mărirea numărului de beneficiari și de servicii educaționale oferite. Rezultate: • 10 copii aflați în risc de abandon școlar vor finaliza anul școlar; • 10 voluntari, elevi de liceu, vor beneficia de sprijinul unui mentor în raport de 1:1 pentru dezvoltarea personală în acord cu propriile aptitudini și interese; • 12 tineri proveniţi din familii defavorizate din municipiul Iași și zonele rurale din vecinătatea acestuia, vor beneficia de burse pentru continuarea studiilor liceale/universitare în anul școlar 2018-2019; • 1 mini-curs de dezvoltare personală de care vor beneficia bursierii. Valori promovate: egalitatea de șanse, excelența în educație, preocuparea față de semeni.
• 10 elevi (clasele V-VIII) de la școlile gimnaziale ”Ion Neculce” și ”Virgil Madgearu” proveniți din medii defavorizate; • 10 elevi de la Liceul Tehnologic Economic ”Virgil Madgearu” Iași, voluntari în cadrul proiectului; • 12 bursieri din învățământul liceal/universitar, diferite specializări și voluntari în cadrul proiectului.
Durata Proiectului:
12 luni, pe parcursul anului scolar/universitar 2018-2019
Echipa de Proiect:
Plămădeală Claudiu – coordonator proiect – coordonează activitățile, monitorizează indicatorii, menține legătura cu sponsorii/colaboratorii, asigură finanțarea activităților și vizibilitatea lor, asigură partea de documentare/raportare/continuitate. Coordonator voluntari – selectează și instruiește voluntarii implicați în activitățile proiectului. Organizează echipele de voluntari și orarul lor. Monitorizează activitatea voluntarilor și asigură suport acolo unde este necesar. Asistent social/psiholog – Consiliere individuală și de grup cu părinții copiilor, după caz. Consiliere individuală și de grup cu cei 30 de beneficiari din proiect. Asaftei Emilia – Contabil – tot ce ține de management financiar. Voluntari: cei 10 elevi de liceu, bursierii iOSiF.
Persoana de legatura:
Plămădeală Claudiu Director Executiv Fundația Iosif 0751 112345 claudiu.plamadeala@fundatiaiosif.ro
Link Oficial:
www.fundatiaiosif.ro
Obiectiv Financiar:
12000 RON
Susţine

Ambasadori proiect:

Marin Ileana
Deoarece imi doresc sa ajut la fel cum am fost si eu ajutata.
Murariu Elena
Vreau sa sustin ceea ce directorul fundației Iosif a început, si anume , oferirea unor burse de studiu si elevilor de la liceu nu doar studenților
Hurmuzache Georgiana
Pentru ca cu ajutorul educatiei putem deveni cineva in viata.

Echipe proiect:

Acest proiect nu are echipe

Susţinători proiect:

Acest proiect nu are susţinători (directi)