Detalii proiect 2016

Fundatia Serviciilor Sociale Bethany

Fundatia Serviciilor Sociale Bethany

Copiii din mediul rural nu au aceleasi sanse ca cei din mediul urban atunci cand vine vorba de educatie. Pe langa situatia materiala precara a familiei, cu care se confrunta cei mai multi dintre copii, ei au un mare dezavantaj in ceea ce priveste accesul la resurse informationale, la evenimente educationale care ar putea sa le ofere o perspectiva mai clara asupra mediului profesional si a oportunitatilor de cariera care exista in mediul urban.

Programul START are doua obiective principale: primul se refera la acordarea de burse lunare in valoare de 150 lei pentru 20 de copii, din care aprox. 40% din cuantumul bursei va fi dedicat achizitionarii materialelor didactice, respectiv aprox. 60% din cuantumul bursei pentru haine, incaltaminte si produse alimentare; bursele vor fi oferite doar pe timpul anului scolar, respectiv 9 luni.
Al doilea obiectiv se refera la dezvoltarea deprinderilor sociale si vocationale ale copiilor selectati in cadrul programului prin identificarea unor mentori (oameni din mediul de afaceri local, academic, artistic) care sa ii ajute pe copii sa se familiarizeze cu oportunitatile pe care le ofera Iasul, atat din punct de vedere educational si profesional, cat si sub aspect cultural artistic si de divertisment.

Beneficiarii programului sunt 20 de elevi de clasele a VII-a si a VIII-a, din comunitatile Liteni si Vladeni.

9 luni

In lunile 1-9 se acorda bursele lunare catre beneficiarii programului.
Se vor efectua cinci vizite in Iasi in lunile octombrie, decembrie, februarie, aprilie si iunie.
Se vor organiza 5 ateliere de lucru cu copiii (program orientare scolara si profesionala).
Vor fi deplasari ale echipei de proiect in comunitatile selectate in lunile septembrie, noiembrie, ianuarie, martie si mai.

Acordarea a 9 burse lunare in valoare de 150 lei pentru 20 de elevi.
5 vizite ale elevilor la Iasi.
5 ateliere de lucru.
5 deplasari ale echipei de proiect in comuna Liteni si Vladeni.

Programul reprezinta mai mult decat un sprijin financiar si material acordat acestor elevi. Valoarea adaugata a proiectului consta in crearea de valori si atitudini orientate spre autodezvoltare, flexibilitate, raspundere fata de evolutia scolara si profesionala proprie, activarea resurselor personale in rezolvarea problemelor. Prin activitatile lunare elevii vor fi implicati alaturi de persoanele-resursa si partenerii programului. Vizitele la Iasi, informarea privind oportunitatile oferite de oras intr-un cadru controlat, sesiunile de orientarea scolara si profesionala vor conta foarte mult in planificarea traseului profesional si a dezvoltarii personale, ca viitor adult.

10.350 lei vor fi oferiti ca burse pentru copii din cadrul programului.

Gabriela Capanistei, coordonator de proiect

Gabriela Capanistei, coordonator de proiect, telefon 0722.456.359, e-mail gabriela.capanistei@bethany.ro.