Detalii proiect 2016

Fundatia Comunitara Iasi

Fundatia Comunitara Iasi

Credem ca tinerii adauga valoare orasului nostru, prin viziunea lor proaspata si entuziasmul neerodat. Vedem in ei membri ai comunitatii care pot influenta in bine, atat in prezent, cat si in viitor, comunitatea din care fac parte. De aceea, dorim sa sprijinim elevii performanti, care investesc pasiune si determinare in formarea lor, pe cei care au standarde ridicate si ne inspira pe noi toti sa fim oameni mai buni, oferindu-ne exemplul lor personal. Sustinem tinerii care, odata ajutati sa-si atinga intregul potential, pot imbunatati calitatea vietii comunitare. Dorim sa diminuam din barierele financiare cu care se confrunta tinerii straluciti, astfel incat sa ajunga la performanta si sa nu se piarda intr-un parcurs de viata anevoios. Vrem ca ei sa devina membri activi ai comunitatii care a participat la implinirea lor.

Prin Fondul de Burse sustinem educatia si performanta in diverse domenii, precum arte, literatura, fizica, matematica, sport, fara a ne limita la acestea. Prin Swimathon ne dorim sa sprijinim 15 tineri performanti, care fara sprijinul financiar si moral oferit prin acest program, ar intampina greutati in a-si atinge intregul potential. Vrem sa le oferim o bursa anuala de 2200 lei, din care 1800 lei reprezinta bursa tanarului, iar 400 lei acopera costurile administrative.

Fondul de Burse va fi deschis pentru tinerii cu rezultate scolare si extrascolare deosebite, care se afla in ciclul de invatamant preuniversitar si care au nevoie de sprijin financiar pentru a evolua.

septembrie 2016 - noiembrie 2017

• diseminarea informatiilor privind lansarea fondului - septembrie 2016;
• colectarea aplicatiilor de la potentialii beneficiari - septembrie-octombrie 2016;
• selectia candidatilor/elevilor - octombrie 2016;
• semnarea contractului de bursa - decembrie 2016;
• implementarea contractului de bursa - decembrie 2016-noiembrie 2017.

15 bursieri vor beneficia de sprijin financiar pentru a continua sa se concentreze asupra educatiei, in ciuda greutatilor pecuniare pe care le intampina, sau pentru a participa la concursuri nationale si internationale. Banii vor fi investiti in materialele necesare sustinerii talentului artistic ori a performantelor scolare. Vom monitoriza atent evolutia sa, deoarece sprijinul financiar este conditionat de cresterea intelectuala si emotionala a bursierului. Implicarea sa in concursuri, olimpiade si competitii scolare si extrascolare ne vor indica nivelul la care se afla in fiecare etapa de sprijin.

Prin acest Fond dorim sa cultivam elitele generatiilor viitoare si sa le oferim incredere in drumul pe care l-au ales. Indiferent de locul in care vor ajunge sa studieze sau sa profeseze, vrem ca acesti tineri sa-si aminteasca de Iasi cu drag, ca de un oras implicat in dezvoltarea lor personala, caruia ii sunt recunoscatori. De asemenea, prin Fondul de Burse vrem sa punem bazele, inca de la o varsta frageda, a unei constiinte filantropice care, de-a lungul anilor, va slefui comunitatile in care acesti tineri straluciti se vor integra. Vor invata, astfel, prin gratitudine, sa dea inapoi comunitatii care i-a sustinut. Impactul finantarii il evaluam prin monitorizarea oportunitatilor de formare pe care elevii le fructifica datorita sprijinului oferit de acest program.

Ne-am propus sa strangem donatii care sa acopere 15 burse, astfel suma totala pe care dorim sa o mobilizam este de 33.000 lei.

Andreea Marosac - coordonator program Andrei Grozavu - fundraiser

Andreea Marosac, coordonator programe Fundatia Comunitara Iasi, andreea.marosac@fundatiacomunitaraiasi.ro
0720.540.521