Detalii proiect 2016

Asociatia euRespect

Asociatia euRespect

In Romania, din pacate, imaginea generalizata a persoanelor cu dizabilitati este inca afectata de diverse prejudecati. Desi potentialul acestora este foarte mare, s-au facut prea putine eforturi in privinta promovarii abilitatilor lor, fapt ce ingreuneaza procesul de incluziune a acestora in societate. Dincolo de stereotipuri, s-a demonstrat ca persoanele cu deficiente au abilitati cu adevarat extraordinare, care pot contribui semnificativ in comunitate. Acest potential trebuie promovat, astfel incat si persoanele cu dizabilitati sa poata duce o viata demna, cu un rol activ intr-o societate europeana. Proiectul nostru incearca o contributie in acest sens, prin faptul ca scoate in evidenta in fata publicului ideea ca, dincolo limitarile fizice ale unor persoane, exista un potential imens in felul lor de a se exprima.

Scopul proiectului este acela de a promova abilitatile persoanelor cu dizabilitati in spatiul public si de a imbunatati imaginea acestora prin prezentarea unor modele motivationale, in vederea crearii unei societati incluzive, bazata pe valori umane universale.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta realizarea unei expozitii itinerante ce va contine opere de arta ale unor persoane cu dizabilitati, care va fi expusa in spitale si alte spatii publice din Iasi.

Avand in vedere ca aceasta expozitie va fi expusa in spitale, un alt obiectiv al proiectului este acela de a crea un mediu mai prietenos prin intermediul lucrarilor acestor artisti, fapt ce va reprezenta, totodata, o componenta motivationala pentru publicul reprezentat de pacienti, familiile lor si personalul medical.

Beneficiarii directi ai proiectului vor fi reprezentati de publicul care va putea admira operele expozitiei.

Beneficiarii indirecti vor fi persoanele cu dizabilitati, care vor fi puse intr-o lumina pozitiva in urma acestei initiative.

11 iulie – 11 decembrie 2016

11 iulie – 31 iulie: contactarea si cooptarea artistilor cu dizabilitati, achizitionarea materialelor necesare, pregătirea expozitiei;
1 – 31 august: prezentarea expozitiei in cadrul Spitalului Providenta Iasi;
1 – 30 septembrie: prezentarea expozitiei in cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Iasi;
1 – 31 octombrie: prezentarea expozitiei in cadrul Spitalului de Neurologie Iasi;
1 – 20 noiembrie: prezentarea expozitiei in cadrul Universitatii „Al. I. Cuza” Iasi;
21 noiembrie – 11 decembrie: prezentarea expozitiei in cadrul Palas Mall Iasi.

- 15 sevalete + 15 opere ale artistilor cu dizabilitati – dimensiune print A2;
- 3 spitale in care va fi expusa expozitia cu public tinta;
- 2 locatii publice cu vizibilitate mare si cu public divers, in care vor fi prezentate lucrarile;
- mediatizare periodica online, cu postari de la diferitele locatii cu expozitia;
- cresterea gradului de constientizare la nivel local si national in privinta abilitatilor persoanelor cu dizabilitati, prin prezentarea expozitiei in spatii publice si prin promovarea in online a proiectului.

Prin realizarea acestei expozitii itinerante si prin amplasarea acesteia in spitalele iesene, proiectul urmareste sa readuca, prin arta, speranta persoanelor care se confrunta cu provocari greu de depasit. In acelasi timp, prin acest proiect, Asociatia euRespect urmareste sa creeze o atmosfera mai placuta in cadrul unor spatii asociate de regula cu suferinta, oferind sprijin emotional prin intermediul operelor deosebite ale artistilor si povestilor lor.

In cele din urma, proiectul urmareste sa aduca o schimbare pozitiva atat in privinta felului in care sunt percepute persoanele cu dizabilitati in societate, dar se constituie si ca un mesaj de solidaritate, speranta si incredere adresat persoanelor aflate in dificultate.

Cei 2.700 lei vor fi investiti in sevalete si printuri ale operelor de arta.

Alexandru LUCHICI - Coordonator proiect; Gentilia ZENOVEI - Coordonator comunicare; Teodora MUNTEANU - Coordonator campanie fundraising; Silviu BURLACU - Coordonator echipa.

Alexandru LUCHICI - 0726 788 515, alex.luchici@gmail.com