Detalii proiect 2016

Centrul Diecezan Caritas Iasi

Centrul Diecezan Caritas Iasi

Prevenirea si corectarea fenomenului de parasire timpurie a scolii pentru elevii din clasele primare din localitatile Iasi si Buruienesti.

Oferirea unui mese calde zilnice pentru cei 60 de copii implicati in proiect.

- 60 de elevi de varsta scolara mica cu risc de abandon scolar din localitatile Iasi si Buruinesti (NT);

9 luni

Septembrie - Selectia Beneficiarilor
Septembrie - Octombrie - selectia voluntarilor.
Octombrie - Iunie - activitati socio educationale(meditatii gratuite la Limba romana si matematica), realizatea de ateliere educationale pe teme in functie de nevoile identificate(educatie civica, educatie ....), consiliere individuala si de grup pentru copii si parinti, organizarea de evenimente (realizarea de serbari, excursii, vizite)
Oferirea de suport material - rechizite, imbracaminte, incaltaminte, alimente.
Iulie - realizare de tabara de vara.

60 elevi cu risc de parasire timpurie a scolii participanti la programe tip "scoala dupa scoala".

Proiectul de fata propune masuri complexe ce cuprind: activitati educationale cu rolul de a remedia lacunele la principalele materii scolare (limba romana, matematica) si sa previna/combata abandonul scolar, activitati psihologice prin consiliere individuala si de grup cu rolul de a remedia tulburarile afectiv - emotionale si de comportament; activitati sociale cu rolul de a imbunatati relatia elev-scoala-parinte si de a dezvolta abilitati si deprinderi corespunzatoare varstei prin dezvoltarea unui comportament pro-social si pro scoala. Elevilor li se va oferi zilnic o masa calda in sistem catering.

Obiectivul nostru financiar la Swimathon este de 5.000 lei, bani care vor fi alocati pentru masa copiilor.

Manager Proiect: planifica si coordoneaza si monitorizeaza desfasurarea activitatilor. Mentine relatia cu colaboratorii si finantatorii. Gestioneaza resursele umane si materiale. Responsabil centru: selectarea mentinerea si evaluarea voluntarior implicati in proiect Promoveaza proiectul. Asistentii sociali: selecteaza si evalueaza beneficiarii implicati in proiect. Organizarea si realizarea activitatilor de tip afther school si a atelierelor educationale. Psiholog: realizarea de grupuri de suport pentru copii si parinti.

Hurduc Mihaela
donbosco@caritas-iasi.ro