Detalii proiect 2016

The Gardeners

The Gardeners

The Gardener Jazz Festival este un proiect cultural ajuns la a treia editie, lansat independent, prin intermediul caruia se doreste apropierea jazzului de Iasi.
Contextul cultural ieșean actual impune cu celeritate continuarea unui festival de jazz, nu atât într-o formulă clasică de organizare, cât mai ales ca un pretext motivant de apropiere a tinerilor (muzicieni sau doar iubitori de muzică de calitate) de fenomenul jazz. Dacă până în urmă cu câțiva ani Iașiul găzduia un important festival de profil, ”Richard Oschanitzky”, în ultima perioadă golul lăsat în lumea culturală ieșeană este umplut doar de câteva recitaluri izolate.

Dupa cum spune si numele festivalului, acesta s-a nascut in aminitirea marelui artist iesean Radu Gradinariu. Pentru cei ce nu l-au cunoscut, Radu a fost in primul rand un mare iubitor de muzica. Indiferent de instrumentul ales (fie el chitara, cobza, tambal, caval sau percutie) sau de genul muzical pe care il aborda, Radu promova muzica buna prin numeroasele proiecte muzicale in care era activ implicat. Acelasi lucru ne propunem si noi an de an cu ocazia festivalului de jazz The Gardener Jazz Festival.

Pasiunea noastra pentru jazz ne aduce anul acesta la Swimathon. Alaturi de prietenii nostri si de iubitorii genului vom strange fonduri pentru continuarea si dezvoltarea traditiei „The Gardener Jazz Festival”.

Prin acest proiect ne dorim popularizarea jazzului în randul comunitatii iesene.

Scopul principal al The Gardener Jazz Festival este popularizarea genului jazz în rândul tinerilor din Iași și zona Moldovei, prin implicarea lor activă în interpretarea acestui gen, cât și în organizarea efectivă a festivalului.

Prin intermediul concertelor, competițiilor și workshop-urlori vrem sa contribuim activ la apariția unei noi generații de muzicieni ieșeni de renume.
Dorim ca acest proiect să capete, în anii următori, anvergură internațională. Dintre activitățile dorite amintim:
- Concurs de interpretare și compoziție destinat tinerilor muzicieni
- Workshop-uri de jazz (pe genuri și instrumente)
- susținute de artiști români sau străini - pentru participanții la concurs
- deschise publicului
- Training și sesiuni de înregistrări la un studio profesionist
- Creare de album colectiv al invitaților și câștigătorilor concursului
- Recitaluri în locații neconvenționale, care vor pune în valoare locuri mai puțin cunoscute din Iași.
- Realizarea de transmisii live streaming pe internet

Frumusetea proiectului consta in faptul ca publicul target nu are varsta. De la mic la mare, intreaga comunitate ieseana simte nevoia pentru acest gen de muzica. De asemenea, nu ne adresam doar iesenilor, ci si iubitorilor de jazz din tara si din afara tarii.

The Gardener Jazz Festival se desfasoara in fiecare an in perioada lunii octombrie. Suntem o echipa tanara si ne dorim ca festivalul sa creasca odata cu noi. Astfel, speram ca festivalul sa fie longeviv, cu cat mai multe editii.

Aprilie – iulie – campania de promovarea si strangere de fonduri;
Iulie – septembrie – organizarea festivalului;
Septembrie – octombrie – promovarea festivalului;
Octombrie – noiembrie – desfasurarea festivalului;
Noiembrie – decembrie – promovarea rezultatelor festivalului.

- 9 trupe de artiști naționali și internaționali, invitate la Festival;
- peste 12 ore de muzica live;
- 400 de participanți în public / zi;
- 1000 de participanti online;
- workshop cu un invitat special;
- transmisiune televizata in direct a festivalului;
- aparitii in presa locala si nationala;

- Participarea la Festival a unui număr de cel puțin două trupe de artiști internaționali, două trupe de artiști locali și patru trupe de artiști naționali;
- Participarea la eveniment a cel puțin 400 de persoane în public;
- Apariția Iașului pe „harta jazz-ului” internațional.

Obiectivul nostru financiar este de 10.000 de lei, bani care vor fi alocati pentru organizarea Festivalului.

Bogdan Gradinariu – coordonator Festival; Dana Gradinariu – coordonator Festival.

tel. 0757.779.587 (Bogdan Grădinariu)
tel. 0756.248.878 (Dana Grădinariu)
music@gardenerjazz.ro
bogdan.gradinariu@gmail.com