Responsabilitatea socială intră, așadar, în stilul nostru de viață, iar Swimathon este, poate, cea mai curajoasă platformă unde responsabilitatea socială corporatistă se întâlnește cu responsabilitatea socială individuală, unde organizațiile non-guvernamentale, corporațiile și indivizii interacționează într-un mod distractiv pentru îmbunătățirea vieții tuturor ieșenilor.

A fi responsabil social înseamnă, atât pentru indivizi, cât și pentru organizații, să acționeze cu grijă, astfel încât să însănătoșească mediul natural, cultural, social și economic.

Swimathon este o platformă care permite responsabilității individule să înflorească. Cauzele înscrise sunt lansate în universul local de către organizații non-guvernamentale sau de grupuri de persoane cu inițiativă. Susținătorii care le trasează drumul de la stadiul de proiect la stadiul de realitate sunt indivizii care găsesc, astfel, ocazia de-a se implica în dezvoltarea socială.

Implicarea lor este de cele mai multe ori declanșată și sporită de responsabilitatea socială a companiilor în care lucrează. Acestea le trezesc interesul față de prilejurile semnificative de participare și le oferă totodată un cadru în care să se poată implica eficient.

Let’s Move este o astfel de companie, care a decis să sprijine dezvoltarea comunitară în Iași și să participe la dezvoltarea responsabilității sociale individuale în capitala Moldovei. „Ne bucurăm tare mult că luăm parte la cel mai mare eveniment local de crowd-funding, purtând pălăria de sponsor. Am decis să ne implicăm deoarece ne place să susținem inițiativele valoroase pentru societate, dar și proiectele ce vin cu un suflu nou și cu dorința de schimbare în bine”.

Impactul lor și al celorlalte companii care au ales să fie în mod activ responsabile social se va măura prin creșterea responsabilității sociale individuale, în Iași. Cu Swimathon pornește unul dintre cele mai puternice valuri ale implicării.