Fundatia Comunitara Iasi, Asociatia ROTALENT, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza Iasi"

Susține și tu!

114.87%
Obiectiv:
11000LEI
Suma
12636LEI

Sustine:

Înscrie-te ca susținător

Organizatie:

Fundatia Comunitara Iasi, Asociatia ROTALENT, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza Iasi"

Nevoia careia ii raspunde proiectul:

Iasul este unul din orasele cu cel mai mare numar de olimpici nationali si internationali din Romania, numarul acesta fiind in 2012 de aproximativ 370. Cu toate acestea, perspectivele elevilor cu rezultatele extraordinare la studii nu sunt aici in Iasi sau in Romania, ci in afara, acolo unde acestia se bucura de atentie, apreciere, recunoastere si sprijin pentru dezvoltarea unei cariere de succes. La nivel local, meritele si talentul acestor elevi nu sunt pe deplin recunoscute, iar din cauza prejudecatilor privind capacitatea ridicata de adaptare si reusita a acestora, ei sunt neglijati de comunitatea locala, de mediul universitar sau de afaceri. Asa ajung sa plece la studii in afara granitelor si sa ramana acolo dupa finalizarea lor, fara ca de tara sau de comunitatea din sanul careia s-au desprins sa ii mai lege altceva decat familia. Si pentru ca ne dorim sa schimbam acest lucru, pentru ca pe viitor acesti tineri deosebiti sa isi doreasca sa contribuie la a crea un Iasi de care sa fim mandri, fie ca locuitori ai acestuia fie ca ambasadori ai sai, am demarat IQ (Iasi).

Scopul si obiectivele proiectului:

"IQ (Iasi) a creat deja o comunitate a olimpicilor ieseni si urmareste sa ofere acestora, si nu doar lor, cat mai multe ancore in comunitatea locala de business si in mediul universitar. Prin acest program vom oferi cat mai multe oportunitati locale celor mai merituosi dintre tineri si vom investi in dezvoltarea lor personala si profesionala ca potentiali viitori lideri ai comunitatii, oameni de afaceri, specialisti de top din Iasi. Viziunea noastra este ca ajunsi la maturitate, acesti tineri cu aptitudini inalte sa ofere sprijin comunitatii care a investit in ei si sa contribuie la dezvoltarea acesteia.

Prin IQ Iasi ne propunem: Dezvoltarea unui program de interactiune intre elevii cu rezultate deosebite si principalii actori din comunitate;
Crearea unei comunitati a liceenilor cu rezultate deosebite;
Dezvoltarea unei campanii de promovare a excelentei in educatie; (viziune)
Implicarea comunitatii in recompensarea elevilor cu rezultate deosebite."

Beneficiari:

Aproximativ 250 de olimpici ai Iasului.

Durata proiectului:

IQ Iasi a demarat in 2012 ca proiect dedicat olimpicilor nationali si internationali ieseni, una din componentele sale de baza, clubul IQ Iasi fiind infiintat in luna decembrie a anului 2013. IQ Iasi este un program gandit pentru generatii si genereatii de liceeni talentati, pe care sa ii urmarim si sprijinim in evolutia lor ulterioara la facultate si mai apoi ca specialisti.

Calendarul activitatilor:

- Intalniri de mentorat cu membrii comunitatii academice si persoane aflate pe pozitii de conducere in diferite institutii.
- Workshop-uri de dezvoltare personala pe teme precum: creativitate, leadership, managementul timpului, public speaking, management de proiect etc.
- Intalniri de pregatire pentru schimb de experienta si cunostinte intre membrii clublui IQ Iasi.
- Olimpicii vor beneficia de intership-uri in firmele locale in functie de domeniul lor de interes.
- Expozitii, prezentari, spectacole si alte modalitati prin care olimpicii isi pot demonstra talentele. Vor exista si sesiuni recreative de sport, dans, teatru si organizarea unor tabere specializate.
- Consilierea psihologica.

Aceste activitati au un caracter permanent si se vor desfasura in mod continuu pentru dezvoltarea optima a olimpicilor.

Rezultate:

Pentru 2014 ne propunem implicarea a minim 30 de ieseni din comunitatea academica, business care sa ofere sesiune de mentorat olimpicilor.
Realizarea a minim 5 workshop-uri cu teme diferite pentru dezvoltarea personala.
5 firme mari din Iasi care sa ofere intership-uri.
100 ore de consiliere psihologica din partea unui specialist.

Impactul estimat al proiectului:

Ne dorim ca prin implementarea programului, elitele generatiilor de liceu, viitori cercetatori, academicieni, oameni de afaceri, sau politici ai Iasului sa aiba din ce in ce mai multe motive de a isi planifica o cariera in comunitatea care i-a format sau, in masura in care pasii ii vor calauzi pe un alt drum, sa isi aduca aminte cu drag de oamenii care le-au fost alaturi si sa contribuie la dezvoltarea Iasului.

Buget:

Bugetul anual al proiectului este de 70.000 lei din care 11.000 lei sunt propusi pentru a fi stransi prin Swimathon.

Echipa de proiect:

Diana Chihaia- Universitatea Al.I.Cuza- coordonator club Milka Nicoleta Rotaru- Fundatia Comunitara Iasi-

Date de contact:

Diana Chihaia- Universitatea Al.I.Cuza
diana.chihaia@gmail.com/ 0744 511 427

Fundatia Comunitara Iasi office@fundatiacomunitaraiasi.ro/ 0720 007 792

Web:

http://www.iqiasi.ro/