Fundatia Comunitara Iasi

Fundatia Comunitara Iasi

Programul YouthBank incurajeaza dezvoltarea comportamentelor tinerilor legate de filantropie, initiativa civica si responsabilitate. Incurajeaza implicarea tinerilor in viata comunitatii si asumarea unor roluri active in sprijinirea semenilor. Prin implicarea directa a tinerilor in actiuni comunitare acestia castiga incredere in propriile forte si abilitati necesare in dezvoltarea ulterioara ca membri ai comunitatii.

YouthBank este un program administrat in totalitate de liceeni, care isi propune sa stimuleze initiativa in randul acestora. YouthBank este o excelenta scoala de dezvoltare personala. Prin implicarea directa a tinerilor in actiuni comunitare ei castiga incredere in propriile forte, dobandesc abilitati de comunicare, negociere, administrare financiara si de conducere.

Liceenii de pe raza Municipiului Iasi. Acestia vor putea face parte fie din echipa de mobilizare de fonduri si evaluare a cererilor de finantare, fie din echipele beneficiare ale finantarii si implementatoare de proiecte.

Septembrie 2014 - Iulie 2015

Campania de recrutare de membrii noi - septembrie-octombrie 2014;
Campanie de fundraising si cercetare locala(mobilizarea sumei necesare pentru finantarea initiativelor liceenilor) - noiembrie 2014-februarie 2015;
Campanie de grantmaking (promovarea perioadei de inscrieri a propiectelor, jurizarea acestora si acordarea finantarilor catre echipele castigatoare)
martie-iulie- implementarea proiectelor si raportare - februarie-martie 2015
Implementarea proiectelor si raportare - aprilie-iunie 2015."

Sumele acordate ca finantare pentru proiecte ale liceenilor: 2010-2011- 9000 de lei;
2011-2012- 14300 lei;
2012-2013- 12000 lei;
2013-2014- 7000 lei;
25 de proiecte finantate;
Peste 150 de liceeni implicati direct in proiectele finantate;
Aproximativ 12000 de beneficiari;
Zeci de aparitii media.

Prin programul YouthBank cultivam implicarea tinerilor in viata comunitatii si oferim o alternativa la petrecerea timpului liber. De asemenea, le cream cadrul in care sa dobandeasca noi abilitati (comunicare, negociere, administrare financiara si management). Astfel, cream un cadru pozitiv in care tinerii capata curaj, incredere in fortele proprii, in care invata practic procese si mecanisme utile in a produce o schimbare pozitiva in comunitate.

Bugetul total al proiectului este de 20.000 lei din care 3.000 lei s-au propus pentru a fi strn?i prin Swimathon.

Coordonator echipa- Milka Nicoleta Rotaru: motiveaza, mobilizeaza, instruieste si coordoneaza activitatile voluntarilor; Grant manager- Elena Racu; 15 membrii YouthBank- se implica in campania de fundraising si cea de grantmaking pentru realizarea fondului si oferirea granturilor in liceele din Iasi.

Andrei Ciobanu- 0747.652.952
andrei.ciobanu37@gmail.com