Fundatia Iosif

Fundatia Iosif

Abandonul scolar este un fenomen critic la nivelul Judetului Iasi. Viitorul copiilor care renunta la studii este unul sumbru: somaj, saracia sau marginalizare.

Prevenirea abandonului scolar pentru 60 de copii aflati in risc de abandon scolar care provin din familii defavorizate.

60 de copii cu risc de abandon scolar, elevi la scolile "Ion Neculce" , "Ion Simionescu" ,"Gheorghe Marzescu" si familiile lor.

12 luni

Selectie beneficiari. Cu ajutorul profesorilor din cele 3 scoli (Ion Neculce , Ion Simionescu, Gheorghe Marzescu) se vor selecta 60 de copii aflati in risc de abandon scolar.
In ianuarie - Instruire voluntari. Fundatia Iosif va selecta si instrui 20 de voluntari care vor lucra cu beneficiarii. In ianuarie
- Activitati de after-school. Copiii vor fi sustinuti de voluntari pentru realizarea temelor si suplinirea domeniilor scolare unde se observa probleme. In februarie - decembrie
- Activitati educative. Voluntarii vor sustine teme precum: prevenirea consumului de alcool, prevenirea consumului de droguri, autocunoastere, prietenie, respectul fata de adulti etc. In februarie - decembrie
- Activitati de socializare. Cei 60 de copii vor beneficia de o 3 iesiri din mediul scolar. Vor fi mini-excursii de o zi in jurul Iasului.. In Iunie - Septembrie - Consiliere psihologica. Parintii celor 60 de copiii vor beneficia de ajutorul unui psiholog. Prin aceasta activitate dorim sa Incurajam parintii sa-si mentina copiii in scoals. In februarie - decembrie
- Ajutor material. Bbeneficiarii vor primi periodic (in functie de resurse) un ajutor material constand in rechizite, haine sau alimente. In februarie - decembrie
- Spectacol de Craciun. La final de an copiii din proiect in colaborarea cu voluntarii vor sustine un spectacol de Craciun. - decembrie
- Raportare. Se vor raporta activitatile catre finantatori. In ianuarie - decembrie

Cei 60 de copii cu risc de abandon scolar inscrisi in proiect finalizeaza anul scolar cu bine. Scaderea numarului de absente cu 50% in cazul acestor copiii. Cresterea mediei generale cu 20%.

Scaderea ratei abandonului scolar la nivelul Municipiului Iasi. Promovarea fenomenului abandonului scolar la nivelul comunitatii iesene. Implicarea civica a iesenilor in combaterea acestui fenomen ingrijorator. Cresterea gradului de educatie cu impact economic pe termen lung.

Bugetul total al proiectului este de 86.700 lei din care 8.000 lei sunt propusi pentru a fi stransi prin Swimathon.

Coordonator voluntari - Stefan Mihai, Psiholog - Ionela Sacaleanu, Asistent social - Roxana Iftime, Contabil - Emilia Asaftei

Ghica Sebastian, Director Executiv, tel.0742769222, sghica@fundatiaiosif.ro

www.fundatiaiosif.ro