Asociatia Waldorf

Asociatia Waldorf

Nevoia/ Problema careia ii raspunde proiectul:
Comunitatea ieseana are nevoie de tineri capabili care sa actioneze cu sens si bucurie in lume, increzatori in capacitatea lor de invatare si evolutie permanenta, cultivand compasiunea, mentinandu-si echilibrul interior indiferent de circumstantele vietii. Sa actioneze liber si sa aiba intelegere pentru vointa libera a celor din jur
Scoala Waldorf isi propune sa asigure un program educational potrivit diferitelor etape de dezvoltare a copilului, folosindu-se sistematic de abordarea integrala si nu doar partiala a fiintei umane educate si avand ca obiectiv dezvoltarea nerestrictiva a personalitatii acesteia. Elevii sunt pregatiti pentru educatia permanenta, pentru a fi adaptabili la diferite moduri de invatare si predare, la diferite perspective socio-profesionale. Sunt formati astfel incat sa aiba incredere in ei insisi, sa fie capabili sa influenteze mediul lor de viata, sa raspunda adecvat la provocarile din societate si sa creeze oportunitati sociale in vederea atingerii potentialului lor creativ.

Vrem sa oferim oportunitatea de dezvoltare prin aceasta metoda pentru cat mai multi elevi din Iasi, astfel Scoala Waldorf are un teren pe care doreste sa construiasca Scoala Noua (o cladire proprie dedicate special metodei de predare Waldorf.) Prin proiectul inscris la Swimathon dorim sa strangem fonduri care sa fie directionate amenajarii spatiului exterior. Aceasta initiativa are ca scop reactivarea oamenilor care cred in metoda Waldorf astfel incat sa-si canalizeze energia si resursele spre realizarea proiectului constructiei Scolii Noi.

Beneficiari directi: actualii si viitorii elevi si profesori (peste 350)
Beneficiari indirecti: intreaga comunitate ieseana

Anul scolar 2014-2015 (septembrie 2014-iunie 2015)

Septembrie - octombrie 2014: identificarea necesarului de materiale si achizitionarea lor
Martie - iunie 2015: amenajarea spatiului

Amenajarea terenului din jurul viitoarei constructii (curatarea si infrumusetarea terenului, plantare copaci)

- Amenajarea terenului din jurul viitoarei Scoli
- Reactivarea oamenilor: energie si implicare (resurse proprii)
- Consolidarea comunitatii Waldorf prin diverse activitati pe terenul viitoarei Scoli Noi

Suma necesara si propusa pentru a fi mobilizata prin Swimathon este de 4.000 lei.

Gabriela Florea - project manager Catalina Gherghisan - fundraiser Cristina Preda - fundraiser Corina Turliuc - fundraiser

Gabriela Florea, gabriela8florea@gmail.com, 0729.300.301

Link pagina oficiala: http://www.waldorf-iasi.ro/