ADSERVIO

ADSERVIO

In cadrul invatamentului preuniversitar, Adservio a indentificat zone critice, unde atentia este necesara: scolile lipsite de infrastructura si finantare, cu rate ale promovabilitatii extrem de scazute si nivelul accentuale ale absenteismului, abandonului scolar si unde sunt inregistrate suplimentar si cazuri de violenta asociate cu absenta parintilor din peisajul scolar (fie ca nu se afla in tara, fie sunt din mediul rural si din lipsa posibilitatilor nu se pot deplasa la unitatea scolara).

Proiectul isi propune sa asiste aceste unitati si tot cadrul de personal asociat ( elevi, parinti, profesori) in accesarea sistemului Adservio pentru minim un an.
In cadrul acesti actiuni, Adservio isi propune:
1. dotarea acestor scoli cu un minim de infrastructura astfel incat profesorii sa poata comunica informatiile parintilor;
2. acordarea licentei Adservio tuturor elevilor si parintilor dintr-o unitate scolara;
3. realizarea unei campanii de constientizare, informare si asistare cu scopul remedierii punctelor-problema identificare in aceste scoli.

Beneficiciarii directi ai acestui proiect: elevii, parintii, profesorii si personalul scolilor;
beneficiari indirecti: mediul educational si mediul economic

12 luni

prezentarea sistemului si identificarea/cooptarea scolilor- 2 saptamani
prezentarea beneficiilor catre parinti si demararea campaniei de informare asupra necesitatii abordarii unei astfel de solutii- 2 saptamani
realizarea bazelor de date si a implementarii propriu-zise- 1 luna
implementarea si inregistrarea datelor pe tot parcursul anului scolar- 10 luni

minim 1000 de elevi asistati
minim 1500 de parinti informati si beneficiari directi
10 echipamente IT achizitionate
nr absente reduse
nr cazuri de promovabilitatela testarile nationale inregistrate

implementarea proiectului Adservio in acest tip de scoli, care in mod curent nu au potentialul achizitionarii sistemului aduce beneficii vizibile asupra reducerii numarului de absente si a absenteismului cronic, a abandondului, imbunatateste comunicarea scoala-parinte si implicarea activa/responsabila a parintilor in activitatea educationala

Bugetul total al proiectului este de 48.700 lei din care 10.000 lei sunt propusi pentru a fi stransi prin Swimathon.

Vararu Raluca Alexandra - manager proiect Holicov Alexandru- manager financiar Holicov Stefan- responsabil promovare Babiceanu Gabriela- responsabil implementare

Vararu Raluca Alexandra,0743420769,asterconsult@gmail.com