Fundatia Comunitara Iasi

Fundatia Comunitara Iasi

Consideram ca tinerii sunt o valoare importanta a orasului nostru, membri ai comunitatii care pot influenta pozitiv, atat in prezent, cat si in viitor, comunitatea din care fac parte. Din acest considerent, dorim sa ii sustinem in performanta pe elevii care muncesc cu pasiune si determinare, care au standarde ridicate si sunt un exemplu de urmat pentru intreaga comunitate. Sprijinim acei tineri, care, daca sunt sustinuti in performanta, pot aduce valoare comunitatii din care fac parte.

Prin Fondul de Burse sustinem educatia si performanta din arii diverse (arte, literatura, fizica, matematica, sport, fara a ne limita la acestea). Prin Swimathon ne dorim sa sprijinim in performanta cel putin 15 tineri cu o bursa anuala de 2000 lei, din care 1800 lei reprezinta bursa tanarului, iar 200 lei sunt costuri administrative.

Fondul de Burse va fi deschis pentru tinerii cu rezultate scolare si extrascolare deosebite, care se afla in ciclul de invatamant preuniversitar si care au nevoie de sprijin financiar pentru a performa.

septembrie 2014 - noiembrie 2015

>diseminarea informatiilor privind lansarea fondului - septembrie 2014;
>colectarea aplicatiilor de la potentialii beneficiari - septembrie-octombrie 2014;
>selectia aplicantilor/elevilor - octombrie 2014;
>semnarea contractului de bursa - noiembrie 2014;
>implementarea contractului de bursa - noiembrie 2014-octombrie 2015.

La nivelul rezultatelor imediate si concrete, 2 bursieri vor beneficia de sprijin financiar pentru a participa la concursuri nationale si internationale, pentru materiale necesare sustinerii talentului artistic ori a performantelor scolare. Vom monitoriza atent evolutia in ceea ce priveste performanta scolara si rezultatele la concursurile scolare si extrascolare, sprijinul financiar oferit fiind conditionat de acest aspect.

Prin acest Fond dorim sa promovam elitele generatiilor viitoare si sa le oferim sustinere si incredere in drumul pe care l-au ales. Viziunea pe termen lung este ca acesti tineri, indiferent de locul in care vor ajunge sa studieze ori sa profeseze, sa se intoarca intotdeauna cu drag in orasul care i-a crescut si sa contribuie activ la dezvoltarea lui. Un alt lucru pe care il vizam prin constituirea Fondului de Burse este ca tinerii sa dezvolte inca de la aceasta varsta o constiinta a filantropiei si sa invete sa dea ei insisi inapoi comunitatii care i-a sustinut. Analizam impactul finantarii prin prisma oportunitatilor pe care elevii le fructifica prin sprijinul oferit de noi.

Ne-am propus sa strangem donatii care sa acopere 14 burse, astfel suma totala pe care dorim sa o mobilizam este de 28.000 lei.

Alina Avatamanitei - fundraiser Elena Racu - relatia cu bursierii

Elena Racu, Grant Manager Fundatia Comunitara Iasi, elena.racu@fundatiacomunitaraiasi.ro 0720039054