Rotaract

Susține și tu!

34.4%
Obiectiv:
10000LEI
Suma
3440LEI

Sustine:

Înscrie-te ca susținător

Organizatie:

Rotaract

Nevoia careia ii raspunde proiectul:

Un set de intervenție chirurgicală pediatrică laparoscopic conține mai multe piese utilizate diferențiat în funcție de vârsta pacientului operat. Astfel, se folosește un laparoscop de 5mm pentru copii de până în 5 ani și unul de 10mm pentru copii cu vârsta între 5 - 18 ani.
Laparoscopul de 10mm al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași s-a defectat definitiv.
Medicii din clinica de chirurgie pediatrică sunt nevoiți, în această situație, să realizeze toate operațiile laparoscopic, indiferent de vârsta copilului, cu ajutorul laparoscopului de 5 mm. Din acest motiv, acesta din urmă nu numai că este suprasolicitat, dar este și nepotrivit pentru pacienții de vârstă mai mare, deoarece nu oferă o vizibilitate corespunzătoare medicului chirurg.

Scopul si obiectivele proiectului:

Scop:
Intervenții chirurgicale mai sigure, desfășurate corespunzător, pentru pacienții cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani ai Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

Obiectiv:
Achizita unui echipament din setul de intervenție chirurgicală, respectiv un laparoscop de 10mm, pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

Beneficiari:

Pacienții cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani ai Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași, care au nevoie de intervenții chirurgicale laparoscop.

Durata proiectului:

4 mai - 1 august 2015 (la 1 august dorim ca echipamentul să fie pus în funcțiune și utilizabil pentru operații).

Calendarul activitatilor:

4 mai - 4 iulie: campania de promovare și de atragere a susținătorilor
4 iulie - 11 iulie: intrarea în posesie a fondurilor
11 iulie - 18 iulie: achiziția echipamentului
18 iulie - 1 august: punerea în funcțiune a echipamentului

Rezultate:

100 de pacienți copii operați în siguranță în fiecare an

Impactul estimat al proiectului:

Intervențiile chirurgicale laparoscop în clinicile de chirurgie din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe ”Sf. Maria” se vor desfășura conform protocoalelor, într-un mod optim, fără improvizații medicii chirurgi vor opera in condiții mai bune, ceea ce va îmbunătăți, pe de o parte, calitatea intervențiilor, iar pe de altă parte va scurta durata de vindecare a pacienților post-operație.
Minimum 100 de copii pe an vor beneficia de operații mai sigure.

Buget:

Cei 10.000 vor fi investiti in achiztionarea laroscopului.

Echipa de proiect:

Manager proiect: Sonia Iuliana Botezatu Persoana de contact: Alexandru Grigoraș Expert medical: Adrian Romulus Roșca, medic chirurg specialist la Spitalul Clinic „Sf. Maria” din Iași Responsabil achiziții: Alexandru Robu Resposabili campanie de promovare: Lucian Bălănuță și Bogdan Mihai Alupoaie

Date de contact:

Alexandru Grigoraș
Telefon: 0753.140.050
Email: alexandru.grigoras@rotaract.ro

Web:

https://www.facebook.com/pages/Opera%C8%9Bii-sigure-copii-s%C4%83n%C4%83to%C8%99i/1599203213655506