Asociatia Angel Dog Satu Mare

Asociatia Angel Dog Satu Mare

In Romania numarul nevazatoriilor si a persoanelor cu defiecienta de vedere este aproape 80 000 de persoane. Viata acestor persoane cu nevoi speciale fara ajutor poate fi foarte grea. O posibilitate pentru ei ar fi un caine insotitor special,care ii poate oferi independenta totala. In Romania pana in prezent numarul cainiilor este sub 10, iar statul roman nu-i sustine formarea acestor caini ca si in alte tari cu toate ca numarul beneficiariilor este in permanenta crestere.

Scopul proiectului este formarea unui caine ghid special dresat pentru a ajuta o tanara profesoara nevazatoara din Targu Frumos. Obiectivele sunt populazirarea cainiilor ghizi pentru si asigurarea independentei in orientare a persoanoanelor nevazatoare din Romania.
Crearea increderii proprii a persoanei nevazatoare.

Oana Marian, profesoara la scoala speciala din Targu Frumos.

Iulie 2015 - Mai 2016

Iulie 2015 - selectarea cainelui ghid
August 2015 - socializarea si invatarea comenziilor de baza al cainelui ghid
Noiembrie 2015 - inceperea dresajului de specialitate al cainelui ghid
Ianuarie 2016 - Sesiune de acomodare al cainelui ghid cu beneficiar
Mai 2016 - Predarea cainelui ghid catre beneficiar.

Prin programul Inger Patruped beneficiarul nevazator Oana Marian din Targu Frumos va primi in mod gratuit un caine ghid special dresat. Acest caine va fii capabil sa o ghideze pe traseele de rutina al beneficiarului astfel oferind o viata total indepedenta. Totodata prin programe de promovare si sensibilizare vrem ca sociatatea sa fie mai toleranta fata de oameni cu nevoi speciale si sa fie mai pregatita pentru ai ajuta.

Un beneficiar nevazator va primi un caine ghid care o va ajuta sa traiasca o viata independenta. Nevazand si cele mai banale activitati ca de exemplu cumparaturile sau achitarea facturiilor devin dificile. Oanei Marian ii va fii mult mai simplu de invins aceste dificultati datorita unui caine special dresat.

Cei 5.000 lei vor fi folositi pentru costurile necesare dresajului.

Szabo Zoltan - coordonator de proiect Toth Emma - coordonator voluntari Petrica Iordache - consilier de specialitate

Szabo Zoltan
0742-979-209