Fundatia Culturala AxArt Iasi

Fundatia Culturala AxArt Iasi

Reducerea numarului spatiilor publice in care tinerii artisti, copiii si artistii profesionisti isi pot expune lucrarile in mod gratuit au dus la infintarea unei galerii de arta situata in dealul Copoului, mai exact in clopotnita Bisericii Sf. Nicolae. Deocamdata aceasta Galerie nu beneficiaza de toate conditiile(centrala termica, promovare, amenajare moderna) pentru a se inscrie in randul galeriilor de arta profesioniste din Iasi.

Scopul principal al proiectului este cel de reabilitare si imbunatatire a conditiilor de expunere in spatiul Galeriei de arta Triconc. Ca si obiectiv: oferirea in mod gratuit a unui spatiu neconventional alternativ de promovare si expunere a artelor vizuale.

Parohia Sf Nicolae Copou si enoriasii ei, Comunitatea artistilor din Iasi si din Romania. Consumatorii de cultura din Iasi.

Iunie - Noiembrie 2015

August - Studiu de piata pentru identificarea materialelor de lucru si a executiei.
August - septembrie - chizitionarea materialelor (centrala termica, gresie, adezivi etc)
Septembrie - octombrie - Lucrari de renovare
Octombrie - noiembrie - Programarea evenimenteleor expozitionale pentru 2015-2016.

Renovarea galeriei si plasarea ei in circuitul galeriilor cu caracter permanent din Iasi. Marirea numarului expozitiilor in peroadele urmatoare.

Dinamizarea si diversificarea activitatilor culturale din programul parohiei Sf Nicolae Copou. Proiectul va intari imaginea Fundatiei AxArt din Iasi in comunitatea artistilor si acestia vor deveni mai deschisi in realizarea de actiuni comune menite sa dezvolte piata de arta din Iasi cat si numarul locurilor de expunere a operelor de arta.

Cei 3.000 lei vor fi investiti in amenajarea de interior si materiale de constructii.

Sabin Drinceanu - Responsabil financiar. Eugen Harasim - manager proiect Preot Vaida Vasile - diriginte santier Gabriela Drinceanu - responsabil galerie Zamfira Birzu - consilier artistic

Sabin Drinceanu - 0744121015, sabindrinceanu@gmail.com

www.fundatiaaxart.ro