Provident Financial Romania

Provident Financial Romania

Lipsa oportunitatilor de integrare sociala a copiilor din centrele de plasament precum si conditiile dificile in care acestia locuiesc, studiaza si isi petrec cea mai importanta parte a copilariei, este motivul pentru care a fost constituit acest fond.
Copiii care traiesc in centrele sociale au nevoie, pentru o dezvoltare fizica si emotionala echilibrata, de interactiuni cu copii de aceeasi varsta, dar si cu adulti, de afectiune si activitati diverse, desfasurate, mai ales, inafara centrului. Ei simt nevoia desi, poate, uneori nu o spun, de apreciere, iubire, de siguranta si multa rabdare. Insa, mai presus de orice, au nevoie de sprijin material pentru o viata decenta.

Casuta dintre Coline este o initiativa a unui grup de ieseni care isi doresc sa ofere copiilor institutionalizati oportunitati de integrare sociala si mijloacele pentru o copilarie normala.

30 de copii din Centrul rezidential pentru copii Bucium.

Proiectul este anulal; fondurile sunt cheltuite pentru nevoi de baza, pentru educatie si dezvoltare fizica si emotionala.

Activitatile sunt recurente. Dintre acestea, mentionam:
- dotarea centrului;
- activitati culturale (organizarea de excursii , iesiri la muzee si teatru);
- achizitionarea de bunuri de stricta necessitate - haine, jucarii, alimente.

30 de copii de la centrul Bucium vor beneficia de un cadru de joaca, de invatare si de locuire decent, vor merge in excursii, vor primi jucarii, haine, rechizite, alimente etc.
Ne dorim ca, din donatiile stranse in urma participarii la Swimathon, sa putem oferi celor 30 de copii din centru conditii mai bune de locuire si acces mai mare la educatie si activitati recreative. Astfel, acestia ar putea o sansa in plus in procesul de integrare in societate, dupa ce implinesc varsta cand trebuie sa paraseasca de institutiile de protectie a copilului.

Fondul isi doreste sa ofere premisele pentru o evolutie fireasca a copiilor din centre rezidentiale si sa le ofere acestora o sansa de integrare in societate dupa atingerea varstei la care nu vor mai fi gazduiti de institutiile de protectie a copilului.

15.000 de lei care vor fi investiti in imbracaminte, jucarii, dotarea centrului in functie de nevoile copiilor identificate in perioada respectiva.

Catalin Vatamanelu - coordonator Laurentiu Calistru - responsabil fundraising

Catalin Vatamanelu