Centrul Diecezan Caritas Iasi

2071LEI

Centrul Diecezan Caritas Iasi

Prevenirea si corectarea fenomenului de parasire timpurie a scolii pentru elevii din calasele primare din localitatile Iasi si Buruienesti.

Scop: Prevenirea si corectarea fenomenului de parasire timpurie a scolii prin dezvoltarea unor servicii si programe educationale integrate, de furnizare a competentelor si abilitatilor de baza, pentru componenta preventiv/corectiva într-un sistem educational deschis si inclusiv în judetele Iasi si Neamt.

Obiectiv 1: Mentinerea in sistemul de educatie a 60 de elevi din ciclul primar cu risc de parasire timpurie a scolii din judetele Iasi si Neamt, din mediul rural si urban, prin furnizarea de servicii de orientare, consiliere si asistenta educationala prin implementarea de programe tip "scoala dupa scoala" si ateliere educationale.

Obiectiv 2: Furnizarea de servicii de informare, orientare, consiliere individuala si de grup pentru un numar de 60 de parinti/tutori ai elevilor cu risc de parasire timpurie a scolii pentru o perioada de 9 luni.

Obiectiv 3: Formarea si implicarea unui numar de 50 de voluntari in activitatile socio-educationale din proiect.

- 60 de elevi de varsta scolara mica cu risc de abandon scolar din localitatile Iasi si Buruinesti (NT);
- Parintii copiilor implicati in proiect;
- Scolile la care acestia invata si comunitatile in care traiesc.

9 luni

Octombrie - Selectia Beneficiarilor
Octombrie - selectia voluntarilor.
Octombrie - Iunie - activitati socio educationale (meditatii gratuite la Limba romana si matematica), realizatea de ateliere educationale pe teme in functie de nevoile identificate (educatie civica, dezvoltarea abilitatilor de viata independenta, comunicare, socializare, etc.), consiliere individuala si de grup pentru copii si parinti, organizarea de evenimente (realizarea de serbari, excursii, vizite)
Oferirea de suport material - rechizite, imbracaminte, incaltaminte, alimente.

60 elevi cu risc de parasire timpurie a scolii participanti la programe tip "scoala dupa scoala,
60 parinti/tutori ai elevilor cu risc de parasire timpurie a scolii participanti la grupuri de suport.

Proiectul de fata propune masuri complexe ce cuprind: activitati educationale cu rolul de a remedia lacunele la principalele materii scolare (limba romana, matematica) si sa previna/combata abandonul scolar, activitati psihologice prin consiliere individuala si de grup cu rolul de a remedia tulburarile afectiv - emotionale si de comportament; activitati sociale cu rolul de a imbunatati relatia elev-scoala-parinte si de a dezvolta abilitati si deprinderi corespunzatoare varstei prin dezvoltarea unui comportament pro-social si pro scoala. Elevilor li se va oferi zilnic o masa calda in sistem catering.

Cei 5.000 lei vor fi investiti in masa copiilor.

Manager Proiect: planifica, coordoneaza si monitorizeaza desfasurarea activitatilor. Mentine relatia cu colaboratorii si finantatorii. Gestioneaza resursele umane si materiale. Responsabil centru: selectarea mentinerea si evaluarea voluntarior implicati in proiect Promoveaza proiectul. Asistentii sociali: selecteaza si evalueaza beneficiarii implicati in proiect. Organizarea si realizarea activitatilor de tip after- school si a atelierelor educationale. Psiholog: realizarea de grupuri de suport pentru copii si parinti.

Razvan Toma - 0743091799; donbosco@caritas-iasi.ro

www.caritas-iasi.ro