Fundatia World Vision Romania

Susține și tu!

55.5%
Obiectiv:
4000LEI
Suma
2220LEI

Sustine:

Înscrie-te ca susținător

Organizatie:

Fundatia World Vision Romania

Nevoia careia ii raspunde proiectul:

Conform studiului "Bunastarea copilului din mediul rural", desfasurat de Fundatia World Vision Romania, confruntati lipsuri materiale, un sfert dintre adultii intervievati admit ca au renuntat sau iau in calcul sa renunte la cumpararea de medicamente sau chiar la vizite la medic. Perceptia generala este ca, desi teoretic gratuita, accesarea serviciilor medicale pentru copii implica unele costuri pe care cei mai vulnerabili nu si le pot permite (de la costuri de transport la oras, la medicamente, si chiar plati informale).
In contextul in care pentru 30,2% dintre respondenti veniturile nu ajung nici pentru strictul necesar, renuntarea la servicii medicale reprezinta un alt factor de vulnerabilitate pentru copiii din familiile sarace.
Astfel intalnim in mediul rural copii cu probleme de sanatate, printre care copii care au probleme de vedere. Lipsa resurselor financiare in familiile din care provin, face ca un consult oftalmologic urmat de achizionarea unei perechi de ochelari sa devina in moft, iar problemele sa se agraveze.

Scopul si obiectivele proiectului:

Scopul proiectului il constituie oferirea unui consult oftalmologic de specialitate si achizitionarea de ochelari de vedere pentru un numar de 10 copii din mediul rural, din judetul Vaslui.

Beneficiari:

Beneficiarii directi ai proiectului sunt un numar de 10 copii din mediul rural, din judetul Vaslui (comunele Rebricea, Vulturesti, Osesti si Negresti).

Durata proiectului:

3 luni

Calendarul activitatilor:

Luna 1- identificarea unui medic oftalmolog si organizarea vizitelor pentru efectuarea consultului oftalmologic de specialitate

Luna 2, 3 Realizarea consultului de specialitate si achizitionarea ochelarilor de vedere

Rezultate:

10 copii - beneficiaza de servicii medicale de calitate
- beneficiaza de ochelari de vedere

Impactul estimat al proiectului:

Impactul proiectului va consta in ameliorarea problemelor de sanatate a celor 10 beneficiari. Acest aspect se va reflecta atat in parcursul lor scolar cat si in viata de zi cu zi.

Buget:

4000 lei care vor acoperi cele 10 perechi de ochelari necesari beneficiarilor.

Echipa de proiect:

Hobinca Oana, specialist marketing- identificare medic oftalmolog, coordonare vizitelor la medic si a procesului de donatie Petronela Ojog, specialist relatii sociale- mobilizarea si organizarea copiilor in vederea beneficierii de consult de specialitate si ochelari de vedere.

Date de contact:

Hobinca Oana, specialist marketing, 0736 444 833 , oana_hobinca@wvi.org

Web:

https://www.facebook.com/pages/World-Vision-Romania-IasiVaslui-Office/171478569614549?fref=ts