Hackerspace Iasi

Susține și tu!

72.81%
Obiectiv:
15000LEI
Suma
10921LEI

Sustine:

Înscrie-te ca susținător

Organizatie:

Hackerspace Iasi

Nevoia careia ii raspunde proiectul:

Educatia stiintifica si inginereasca este esentiala dezvoltarii sustenabile a unei tari. Hackerspace Iasi este o comunitate de oameni pasionati de tehnologie care se intalnesc si fac schimb de idei, cunostinte si experienta. Hackerspace Iasi este de asemenea si un spatiu care se doreste a fi un atelier unde membrii comunitatii sa poata lucra impreuna, avand acces la unelte care ar fi greu de procurat individual.

Scopul si obiectivele proiectului:

Dorim sa cumparam un laser cutter pentru Hackerspace Iasi. Laser cutter-ul este o masina-unealta cu ajutorul careia se pot manufactura multiple alte obiecte. Suprafete din plastic, lemn, sintetice sau metal pot fi taie cu precizie in diferite forme geometrice. Exemple de lucruri ce pot fi usor produse cu un laser cutter: machete, jucarii, instrumente de rechizita scolara, brelocuri, carcase de telefon, piese.

Laser cutter-ul este o unealta versatila care permite experimentarea rapida. Un elev ar putea avea o idee despre un mic robotel de exemplu si rapid ar putea produce anumite parti din el ca sa vada daca functioneaza. Un antrepenor ar putea avea o idee de afaceri cu niste carcase de telefon inovative si ar putea usor si ieftin produce o serie limitata la laser cutter ca sa vada daca au success, fara a fi nevoie de o investitie majora.

Un video care arata pe scurt capabilitatile si modul de functionare al unui laser cutter: https://www.youtube.com/watch?v=arjRtCjI9AQ

Beneficiari:

Beneficiarii directi sunt membrii comunitatii Hackerspace, care va include elevi, studenti si ingineri cu experienta.

De asemenea, daca ne indeplinim target-ul de finantare, Hackerspace va “adopta” 3 scoli din zone rurale defavorizare din jurul Iasi-ului si, pentru urmatorii 3 ani, la inceputul fiecarui an scolar, in limita posibilitatilor tehnice, va produce la acest laser cutter intregul lor necesar de rechizite (rigle, echere, etc).

Beneficiarul indirect va fi intregul oras, prin contributia acestui laser cutter la dezvoltarea Hackerspace Iasi, si in final, a unui centru puternic de cunostinte tehnice in Iasi.

Durata proiectului:

3 ani. Achizitionarea se va face imediat dupa obtinerea fondurilor, exploatarea laser cutter-ului este prevazuta pe o durata de 3 ani.

Calendarul activitatilor:

Achizitionare in Iulie 2015.

Folosirea in scopurile descrise mai sus pentru (cel putin) urmatorii 3 ani. Natura inovativa a instrumetului face ca sa ne fie imposibil sa prezicem toate felurile in care va fi folosit, insa intentionam sa fie cat mai multe si mai diverse, catre beneficiul cat mai multora.

Rezultate:

1 laser cutter de minim 40W achizitionat si disponibil in spatiul Hackerspace Iasi, pentru folosul comunitatii Hackerspace Iasi.

Impactul estimat al proiectului:


Crestere comunitatii Hackerspace Iasi, ca un loc de intalnire, discutie si inovatie in zona tehnica.

O comunitate, si mai ales una cu un spatiu fizic al ei, are, in economia ideilor, un rol similar cu al infrastructurii in economia obiectelor.

Oameni care altfel ar crede ca sunt singuri descopera ca sunt si altii cu aceleasi pasiuni. Cineva poate are o idee de a porni un start-up, insa nu o face, pentru ca ideea sa e prea conceptuala si nu poate fi testata. La Hackerspace insa, va gasi atat oamenii cat si uneltele care-l vor ajuta sa-si testeze ideea printr-un prototip si sa o duca pana la nivelul in care se poate face ceva de pe urma ei. Stundetii si elevii doresc sa-si extinda contactele in afara scolii, oricat de buna ar fi aceasta, pentru o experienta de invatare mai completa si mai diversa. La Hackerspace ei pot interactiona cu profesionisti care deja activeaza in domeniu si au experienta practica. De asemenea, existenta unui asemenea spatiu vibrant si creativ le va imbunatati parerea care o au despre Iasi, si le va da mai multa speranta, ducand la o reducere a migratiei tinerelor talente spre alte locuri si eventual a atragerii altora din alte orase la noi.

Pe scurt, speram la:

Cresterea popularitatii facultatilor tehnice din Iasi spre deosebire de alte facultati.
Cresterea popularitatii facultarilor tehnice din Iasi spre deosebire de alte orase.
Mai multe startup-uri tehnice in Iasi.
Mai putina migratiei a forta de munca calificata spre alte locuri si atragerea talentelor din alte locatii.
In final, o industrie mai dezvoltata si o un oras mai prosper.

Buget:

Cei 15.000 lei ne vor ajuta in achizitionarea laserului.

Echipa de proiect:

Antonio Caciuc, Co-Fondator Hackerspace Iasi si inginer activ in cadrul sau: Decizia asura specificatiile exacte ale laser cutter-ului luand in coniderare nevoile, costurile de intretinere etc Alegerea unui anume model Comanda de la furnizor (China) Instalarea si configurarea echipamentului in spatiul Hackerspace Iasi Educarea altor membri in folosirea sa Andrei Postolache, Responsabil cu Sales, Marketing si Parteneriate la Hackerspace Iasi: Relatia cu FCI in contextul Swimathon Organizarea si coordonarea campaniei de marketing aferenta participarii la Swimathon, inclusiv: Cautarea si mobilizarea sustinatorilor necesari

Date de contact:

Andrei Postolache, 0723 360 310, apostolache@gmail.com

Web:

http://hackerspaceiasi.ro/educatia-viitorului/