Fundatia Comunitara Iasi

Susține și tu!

0%
Obiectiv:
3000LEI
Suma
0LEI

Sustine:

Înscrie-te ca susținător

Organizatie:

Fundatia Comunitara Iasi

Nevoia careia ii raspunde proiectul:

Dorim sa dezvoltam comunitati in care sa ne simtim ca acasa, impartasind pasiuni si punand pe roate proiecte care pornesc din comunitate. Stim ca tuturor ne lipseste comunitatea, ca abia daca facem diferenta intre cetatean si locuitor al unui oras. Rareori ne cunoastem drepturile, rareori ne cunoastem limitele si cu atat mai rar stim sa le impingem mai departe, spre binele tuturor. Rareori avem incredere unii in altii si ne unim fortele ca sa hotaram cum vrem sa arate viata si orasul nostru. Fundatia Comunitara e un mecanism eficient de facilitare si imputernicire civica, o „dalta” in mana comunitatii, cu care oamenii sa-si ciopleasca realitatea, asa cum o vor. Prin fondurile si programele pe care le-am derulat de-a lungul celor trei ani, de cand ne-am infiintat, am cautat sa stimulam filantropia strategica si sa antrenam iesenii in activitati in urma carora sa traiasca mai uniti si mai constienti. Vrem sa fim un instrument de imputernicire, iar nu o instanta patronala, care sa reduca indivizii la stadiul de copil caruia i se spune ce trebuie sa faca si sa gandeasca.

Scopul si obiectivele proiectului:

Vrem sa dezvoltam programele de stimulare a participativitatii comunitare pe care le-am implementat pana acum si sa lansam altele noi. Obiectivul nostru este sa cream comunitati implicate in jurul acestor programe si sa stimulam filantropia strategica.
Printre proiectele destinate dezvoltarii comunitare pe care vrem sa le aducem la urmatorul nivel, se numara:
Fondul de Revitalizare urbana ”Turnul Nostru” este dedicat finantarii proiectelor care isi propun sa reamenajeze, cosmetizeze sau sa repuna in functiune o serie de spatii publice.
Fondurile Numite creeaza pentru companii si grupuri de prieteni premisele de a deveni, la randul lor, „fondatori”. Acestia lanseaza un fond prin care sa sprijine rezolvarea unor probleme sociale cu care se confrunta sau cu care empatizeaza, iar Fundatia Comunitara asigura managementul calitativ al acestor programe umanitare, astfel incat sa le asigure implementarea eficienta.
Fondul de burse este o linie de finantare prin care incurajam performanta scolara si extrascolara a elevilor prin oferirea unei burse de 2000 lei.
Fondul Stiintescu reprezinta un fond dedicat stimularii educatiei interactive in stiintele exacte. Vor fi finantate proiectele care vor urmari sa declanseze pasiunea tinerilor pentru cunoasterea stiintelor.

Cercul de Donatori Iasi este o comunitate de donatori bazata pe grupuri de prieteni care se coalizeaza pentru a sustine financiar un proiect in care cred. Cand cineva intalneste un om valoros cu o idee stralucitoare, isi mobilizeaza prietenii, iar oamenii apropiati Fundatiei Comunitare Iasi pun la punct un eveniment informal si interactiv de fund-raising. Membrii Fundatiei ofera sprijin in realizarea campaniei de crowd-funding care se va derula in seara evenimentului, asigura infrastructura legala pentru colectarea donatiilor si mecanismele de follow-up, astfel incat sa asigure eficienta participarii caritabile.
8 hours overtime este un eveniment internațional ce se desfasoara simultan in 16 orase din lume, prin care profesionisti din diverse domenii rezvolva probleme ale organizatiilor non-profit, intr-o seara de lucru peste program. Anul acesta s-a petrecut prima intalnire de acest fel in Iasi.

Beneficiari:

Beneficiarii Fundatiei Comunitare se incadreaza in mai multe categorii. Pe de o parte, este vorba despre tinerii adulti si adultii care gasesc in programele fundatiei, oportunitati pentru a se exprima si a se dezvolta ca membri in grupuri de initiativa constituite pentru a rezolva diferite probleme sociale. Pe de alta parte, o alta categorie de beneficiari se refera la persoanele influentate in mod direct de proiectele implementate de grupurile de initiativa. Fundatia Comunitara din Iasi se orienteaza cu precadere asupra tinerilor exceptionali a caror influenta asupra societatii actioneaza atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Durata proiectului:

iulie 2015 – iulie 2016

Calendarul activitatilor:

Rezultate:

Vrem sa crestem numarul iesenilor care sa imbratiseze filantropia strategica ca modus vivendi si sa aprecieze implicarea in comunitate ca forma de castigare a libertatii si autonomiei.

Impactul estimat al proiectului:

De la inființare, in 2012, am implicat aproximativ 4000 de donatori individuali si 113 companii in programe pentru dezvoltarea comunitatii. Am oferit 351.000 de lei sub forma de proiecte si burse de studiu si am investit in comunitate alti 112.000 lei prin programe adresate tinerilor.
In perioada 2012-2014, am finantat implementarea a 83 de proiecte locale pe domenii precum democratie si participare publica, protectia mediului, educatie, incluziune sociala, sanatate, cultura, arta sau sport. Am oferit 123 de burse pentru elevi cu performante scolare si extrascolare deosebite. Ne dorim ca in perioada 2015-2016 sa depasim pragurile atinse in 2014.

Buget:

Suma de 3.000 va fi folosit? pentru dezvoltarea programelor existente n Funda?ia Comunitar? Ia?i.

Echipa de proiect:

Ciprian Paius, director executiv al Fundatiei Comunitare Iasi

Date de contact:

Ciprian Paius, 0720.007.792
director executiv al Fundatiei Comunitare Iasi

Web:

http://fundatiacomunitaraiasi.ro/