Catalin are 25 de ani si a venit la Swimathon Iasi in calitate de sustinator al organizatiei Atelierul Parintilor. Proiectul pe care l-a inscris organizatia in cadrul competitiei vrea sa ofere educatie non-formala si calificare profesionala pentru femeile din Centrul Maternal Iasi. El a decis sa sustina financiar acest proiect deoarece crede foarte mult in puterea educatiei.

“E foarte important sa ne uitam in jurul nostru, sa vedem ce probleme sunt si sa incercam sa gasim solutii. Daca avem criminalitate in jur, saracie, este pentru ca suntem deficitari la educatie si cei de la Atelierul Parintilor fac o treaba foarte buna cu proiectele lor”, considera Catalin. El se numara poate printre putinii care isi doresc sa ramana in Romania, ba chiar in Iasi, in orasul in care traieste. Dar e constient ca, pentru a avea viata pe care si-o doreste, e nevoie de schimbare si este pregatit sa se implice in viata comunitatii pentru a contribui la aceasta schimbare. Catalin recunoaste ca in Iasi, oamenii nu sunt foarte activi cand vine vorba despre voluntariat sau sustinerea proiectelor de voluntariat. Insa crede ca treptat, lucrurile se vor imbunatati si ca Swimathon este un eveniment care poate schimba lucrurile in acest sens.

“Foarte multa lume apreciaza voluntariatul, apreciaza oamenii care se implica, dar incercand sa aduc alaturi de acest eveniment si alte persoane, mi-am dat seama ca putini sunt dispusi sa devina atenti si sa vada ce nevoi ar fi si cum ar putea sa ajute. E un pas important, dar garantez ca odata ce a fost facut, devine un pas vesnic prin efectele sale”, spune tanarul. La final de Swimathon, Catalin a fost incantat de numarul mare de inotatori si sustinatori, mai ales avand in vedere ca au fost atat de multi tineri.

“Ma simt minunat ca am putut sa ajut. Sper sa reusesc sa motivez si alte persoane sa faca acelasi lucru. Le-as transmite oamenilor sa fie mai receptivi si sa caute sa se implice in astfel de cauze, pentru ca efectele nu pot fi decat benefice”, a concluzionat el.

Povestile Swimathon 2012 au fost scrise de catre Carmen Albisteanu, cu sprijinul Asociatiei pentru Relatii Comunitare (ARC), in cadrul programului national de dezvoltare a fundatiilor comunitare.