La cei 12 ani ai sai, Caty este cea mai tanara inotatoare de la Swimathon Iasi. In loc sa se joace sau sa stea cu prietenii, ea a venit la Swimathon ca sa faca un bine  pentru alti copii, mai putin norocosi decat ea. Caty a inotat pentru mamele din Centrul Maternal Iasi si pentru copiii lor. Chiar daca este prea mica pentru a intelege cum functioneaza un proiect comunitar, stie ca exista si oameni care au nevoie de o mana ajutor.

“Am vrut sa fiu alaturi de copiii si mamele de la Centrul Maternal Iasi. Am inotat pentru mamicile defavorizate care nu pot sa aiba grija de copii. Ma simt impacata acum pentru ca i-am ajutat. Sunt foarte incantata ca m-au sustinut oamenii si au donat bani pentru ele”, a spus Caty dupa ce a iesit din bazin. Caty a aflat de Swimathon de la matusa ei. A inteles ca nu este doar o competitie, ci si o ocazie de a face fapte bune, asa ca au decis impreuna sa se inscrie.

“La inceput am crezut ca este o competitie, dar apoi am inteles ca nu trebuie neaparat sa castig. Am o parere foarte buna despre faptul ca e asa de multa lume care vrea sa ii ajute pe altii”, a adaugat ea. La ce s-a gandit cand a decis sa vina sa inoate? Pur si simplu s-a pus in locul copiilor de la Centrul Maternal. Asta a motivat-o sa se implice si sa ii ajute, atat cat poate un copil de 12 ani.

Povestile Swimathon 2012 au fost scrise de catre Carmen Albisteanu, cu sprijinul Asociatiei pentru Relatii Comunitare (ARC), in cadrul programului national de dezvoltare a fundatiilor comunitare.