Vineri, 6 iulie, între 15:00 şi 18:30, la Ștrandul Municipal Iași, peste 100 de înotători ieșeni - persoane publice, reprezentanţi ai instituţiilor sau companiilor locale, ai mediului ONG au participat la prima ediție locala a Swimathon, o competiție de înot dedicată strângerii de fonduri din comunitate.

“Cei 103 înotători au parcurs 856 lungimi de bazin, ceea ce înseamnă aproximativ 43 de kilometri înotați. Cele 12 cauze înscrise au mobilizat până la această dată 48,871 RON de la peste 550 de susținători din comunitatea locală și campania de strângere de fonduri continuă până pe 14 iulie. Banii mobilizaţi prin Swimathon vor finanţa implementarea proiectelor înscrise pe www.swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro , proiecte ce vor stimula participarea civica, vor oferi ieşenilor acces mai facil la servicii sociale ori de sănătate publică.” Alina Avătămăniței, coordonatorul evenientului și fund developer în cadrul Fundației Comunitare Iași.