Swimathon este un mecanism de fundraising, prin care ieșenii participă la implementarea proiectelor inițiate de ieșeni. Arată ca o competiție de înot, dar este un prilej de participare și auto-determinare. Ieșenii activi își creează ei înșiși realitatea. Nu vine realitatea peste ei, vin ei, cu ideile și nevoile lor, în realitate. Proiectele personale devin realitatea tuturor.

Cum să-ți oferi experiența pe care vrei s-o trăiești:

1. Ești Cuceritor și îți înscrii proiectul la Swimathon.

2. Ești Liber-Vânător de resurse și te aliezi cu un Cuceritor, ca să ai parte de experiența pe care ți-a propus-o. Vei înota în numele proiectului cu care rezonezi și vei face fundraising. E ca o joacă, numai că transformă realitatea. Începi după ce te înscrii ca Înotător.

3. Ești Liber-Culegător de resurse și te aliezi cu un Cuceritor, ca să ai parte de experiența pe care ți-a propus-o. Vei face fundraising pentru proiectul cu care rezonezi. Explorezi cercurile sociale ale Iașului și mobilizezi ieșenii să îmbogățească realitatea. Începi după ce te înscrii ca Ambasador.

4. Ești Rezervor de resurse.  Donează pentru proiectele în care crezi și contribuie la realitate!

Banii strânși vor fi folosiți pentru a susține cauzele și proiectele înscrise în competiție.

Fundația Comunitară Iași (FCI) se angajează să colecteze sumele de bani mobilizate, din care va reţine un procent de 10% pentru costurile de organizare. În baza unui contract de finanţare, se asigură că aceste sume ajung la cauzele și proiectele înscrise în concurs, apoi monitorizează implementarea lor și evaluează rezultatele.